HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

iPhone, iPad'in yerine Phablet'ler geliyor

Kaynak:
iPhone, iPad'in yerine Phablet'ler geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Bir akıllı telefondan daha büyük ama bir tabletten daha küçük olan melez cihazlara verilen yeni isim olan Phablet (Phone-Tablet) teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Bir akıllı telefondan daha büyük ama bir tabletten daha küçük olan melez cihazlara verilen yeni isim olan Phablet (Phone-Tablet) teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeyi başardı. Phablet'ler 4,6-5,5 inç arasında bir dokunmatik ekran boyutuna sahip.
Samsung Galaxy tab ile başlayan ve daha minimalize edilerek avuç içine sığabilecek ebatlara çekilen ve Galaxy Note ile ideal boyuna ulaştığına inanılan Phablet'lerin 2015'e gelindiğinde yıllık 208 milyon adetlik bir satış rakamına ulaşması bekleniyor..


Akıllı telefonlarda iPhone'un 3.5 inç ve Tablet'lerde iPad'ın 9,7 inçlik dokunmatik ekranlarının stardart boyut olarak algılamasına izin vermek istemeyen Samsung, 2011 yılında phablet segmenti için iddialı adımlar attı.


Ancak ilk aşamada bir akıllı telefon için 'iri kıyım' olarak görülen Phablet'ler pazarda istenilen hareketlendirmeyi gerçekleştiremedi.


Bu yavaş başlangıca rağmen, Phablet pazarına cesur bir şekilde giren HTC, LG, ve Huawei, Samsung Galaxy Note ve Nexus'un açtığı yoldan giderek 2012 yılında kendi phablet'lerini telefonlarını tanıtacak.


Phablet segmentinin lokomotifi Samsung, bu ayın başlarında 4,8 inç ekrana sahip ve yalnızca 133 gram ağırlığındaki Samsung Galaxy S3'ü piyasaya sürdü bile.


Phablet'leri tercih sebebi yapan noktalar, insanların hareket halindeyken daha rahat makale ve gazete okumak istemesi, seyahatlerinde kullanacakları navigasyon yazılımları için güneş ışıklarından daha az etkilenen ekran arayışları, web sayfalarında daha rahat gezinmek istemeleri ve daha uzun pil ömrü sıralanabilir.


4,6-5,5 inç arasında ekran büyüklüğüne sahip Phabletler, mevcut akıllı telefon boyutu olan 3.5-4 inç aralığındaki dokunmatik ekranlarla karşılaştırıldığında kullanıcı deneyiminde önemli bir fark oluşturacağa benziyor.


Phablet'lerin dünya çapındaki sevkiyatlarının 2012 yılı sonunda, 2011 yılına oranla 10 kat artacağı hesaplanıyor.


Tüm bu verilerin ABI Research'ün akıllı telefonlar ve Mobil Cihazlar Araştırma Servisi tarafından hazırlanan bir rapordan alındığını göz önünde bulundurursak, 2015 yılına kadar bu iri dostlarımız hayatımızda oldukça büyük bir yer turacak gibi görünüyor.


ZAMAN

TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...