HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Genelkurmay'dan cemevi açıklaması

Kaynak:
Genelkurmay'dan cemevi açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / 

Genelkurmay Başkanlığı, Foça'daki saldırıda şehit olan Er Özkan Ateşli cenaze töreniyle ilgili tartışmalara son sonktayı koydu. Özkan Ateşli için önce Haramidere Cemevi'nde, sonra Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılınması tartışmaya yol açmıştı. Şehit cenazesinin zorla cemevinden camiye götürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, İzmir Foça'daki terör saldırısında şehit olan Deniz Mhf. Er Özkan Ateşli'nin cenaze töreni için ailesi ile görüşüldüğünü ve törenin önce cemevinde, bilahare camide yapılması hususunda ailenin "olur"unun alındığını açıkladı. nbsp; nbsp;
nbsp;Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "9 Ağustos 2012 tarihinde İzmir Foça'da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden aziz şehidimiz Özkan Ateşli'nin İstanbul'da icra edilen şehit töreni için ailesi ile görüşülmüş, törenin önce cemevinde, bilahare camide yapılması hususunda ailenin 'olur'u alınmıştır. Törenle ilgili olarak aileye herhangi bir zorlama yapılmamış, ki böyle bir şey olması mümkün olamaz, aile ile tam bir anlayış birliği sağlanmıştır. TSK, Anayasamızın 2. maddesinde belirtilen laik devlet anlayışına ve 24. maddesinde belirtilen din ve vicdan hürriyetine her zaman sadık kalmıştır" denildi. nbsp; nbsp;

Özkan Ateşli için önce Haramidere Cemevi'nde, sonra Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılınması tartışmaya yol açmıştı. Şehit cenazesinin zorla cemevinden camiye götürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...