Türkiye ile savaş, Esad'ın intiharı olur

- Güncelleme:
Türkiye ile savaş, Esad'ın intiharı olur

GÜNDEM Haberleri

Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuh Yılmaz, "Suriye'nin Türkiye ile savaşması, Beşar Esad'ın intiharı anlamına gelir" dedi.

Türkiye-Suriye savaşının uzak ihtimal olduğunu açıklayan Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi ve dış politika uzmanı Nuh Yılmaz, "Böyle bir savaş, Beşar Esad'ın intiharı olur" dedi. Türkiye'nin ve Suriye'nin savaşmak istemediğini belirten Nuh Yılmaz, "Türkiye'nin savaşa girmesi demek meselenin Esad aleyhine sonuçlanması demek. Ama Türkiye de bu maliyeti göze alamaz. Ben böyle bir savaşta Türkiye'nin çok kazançlı çıkacağını düşünmüyorum. Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki çıkarlarını savaş olmadan da koruyabilir" dedi. Hükümetin krizi iyi yönettiğini kaydeden Yılmaz, "Türkiye Suriye'ye hiç müdahale etmeseydi PKK'nın Suriye'deki siyasi uzantısı PYD'yi kontrol edemezdi. Ama şimdi PYD'yi Suriye içinde kontrol eden enstrümanlara sahip. Türkiye var olan krizi çözmek için Suriye ile ilgilenmek zorundaydı. Başka alternatifi yoktu" diye konuştu. NATO'nun Türkiye'yi yalnız bırakmadığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, "NATO'nun Suriye'ye müdahale etmesi için BM Güvenlik Konseyi'nden karar çıkması lazım. Ama Rusya ve Çin sürekli burayı kilitliyor" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...