Hiç lüb ciğer denediniz mi?

Hiç lüb ciğer denediniz mi?

YAŞAM Haberleri

Üsküdar'da 8 ay önce açılan şirin Karagözoğlu Lüb Ciğer isimli lokantanın en önemli lezzeti lüb ciğer... Lübün kelime anlamı öz... Yeşil cevizi düşünün, onun özü gibi. Kemal usta, tereyağında yaptığı kuzu ciğere çok güveniyor ama asıl ciğeri daha yapmadığını düşünüyor.

Genelde sakatatı sevmem ama bir arkadaşın ısrarını kıramayıp Üsküdar'daki Lüb Ciğerci'ye gittim. Şefin spesiyali olan tereyağında kuzu ciğeri denedim. Yemeği anlatmadan önce size biraz Kemal ustadan bahsedeyim. 1958 doğumlu olan Kemal Karagöz usta, aşçılar diyarı Bolu Mengen doğumlu. İnşaatçı bir dede, sağlık memuru bir babası olan Kemal usta, aşçılığı seçmiş. Ustası ünlü Necip usta... nbsp;

TÜRKİYE GAZETESİ MANEVİ SIĞINAĞIM OLDU
Meşhur Tarabya Oteli'nde birlikte çalışmışlar. Daha sonra yoluna tek başına devam etmiş. Dünya muftağını çok iyi bilen Kemal nbsp;usta, 3 yıl Almanya'da çalışmış. Genç yaşta damarı tıkanıp büyük bir rahatsızlık geçirince iki radikal karar almış. Birincisi sigarayı bırakmak, ikincisi dine yönelmek. Almanya'da geçirdiği dönemi şöyle anlatıyor: "Burada da işimi yapıyordum ama memleket burnumda tütüyordu. Bir an önce memlekete dönmek istiyordum. Türkiye gazetesi, benim adeta manevi sığınağım oldu. Dini sayfalar sayesinde dinimi daha iyi öğrendim ve sonunda Türkiye'ye dönüp Lüb Ciğerci'yi açtım."

ANA YEMEĞİN YANINDA İKRAMI DA BOL
Gelelim asıl mevzuya; Üsküdar'da 8 ay önce açılan şirin lokantanın en önemli lezzeti nbsp;lüb ciğere... Lübün kelime anlamı öz... Yeşil cevizi düşünün, onun özü gibi. Kemal usta, tereyağında yaptığı kuzu ciğere çok güveniyor ama asıl ciğeri daha yapmadığını düşünüyor, "Lüb ciğer, marka olacak. Yeni açılmamıza rağmen büyük rağbet var. Her kesimden insan geliyor. Ama asıl ciğeri daha yapmadım. Türkiye daha bu lezzete hazır değil" diyor. Dürüm yok, ciğer porsiyon halinde veriliyor. Sebebi ise, ciğerin bu sayede gerçek tadının daha iyi anlaşılması... nbsp;Ana yemeğin yanında ikramlar da bol. Tatlı olarak künefe ve kızarmış dondurma var. Her ne kadar lüb ciğeri anlatmışsam da tavuk ciğeri de hararetle tavsiye ederim. nbsp;"Bu lokanta nerede?" diye sorarsanız, açık adresi aşağıda var ama eski Balaban, Valide Sultan Camisi'nin hemen yanında...

ADRES: Mimar Sinan Mahallesi, Doğancılar Caddesi, No: 7/B Üsküdar/İstanbul
TELEFON: 0216 201 20 03
İNTERNET: twitter.com/lubciger, nbsp;www.lubciger.com


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...