HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Karar çıksın Kandil'e girerim"

Kaynak:
"Karar çıksın Kandil'e girerim"

GÜNDEM Haberleri  / 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Kandil'e neden girmiyioruz? sorusuna şu cevabı verdi: Eğer siyasi irade bunun için karar verir, uluslararası alandan gelecek baskıyı göze alır ve karar verirse, biz Kandil'e kadar gider, içine gireriz.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, hükümetin karar vermesi durumunda PKK'yı yok etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta Kandil'e girmeye hazır olduğu mesajı verdi. nbsp;Orgeneral Özel bu değerlendirmeyi Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıdan bir gün önce Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'ye yaptı. nbsp;

GENELKURMAY'DAN HABERE İLİŞKİN AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN


BBP'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin Orgeneral Özel'le görüşmek için Genelkurmay Karargahı'na giden Destici, Hürriyet'e şunları anlattı:

BEN SORDUM

"Sayın Genelkurmay Başkanımızı ziyarete gittiğimizde konuyu PKK terörüne de getirdik. Sanki içimize doğmuş gibi... Hain saldırılara, son günlerde birer birer verdiğimiz şehitlere dikkat çektim. 'Paşam onlarca şehit veriyoruz. Bunun kaynaklandığı yer belli. Kandil'e girip, bu işi kökünden toptan çözebiliriz diye düşünüyorum. Kandil'e girip, çözemez miyiz?' diye sordum.

ELBETTE GİRERİZ

Bana şu yanıtı verdi: 'Elbette gireriz. Eğer siyasi irade bunun için karar verir, uluslararası alandan gelecek baskıyı göze alır ve karar verirse, biz Kandil'e kadar gider, içine gireriz. Bir zayiat olmaz mı? Askeri harekat bu, elbette olur. Az mı olur, çok mu olur bunu kimse bilemez. Ama siyasi irade bunu da dikkate almak zorunda. Bizim işimiz en az zayiat vermeyi sağlamaktır.'

TSK'YA HAKSIZLIK YAPILIYOR

Paşa, sorunun çözümünde tek suçlu olarak TSK'nın gösterilmek istenmesinden de rahatsız. '27 yıldır terörle mücadele eden orduya haksızlık yapılıyor' dedi.

ORDUNUN SİYASİLEŞMESİNDEN ÇEKİNİYOR

Paşanın rahatsız olduğu bir diğer nokta da, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmak istenmesi. TSK'nın siyasete müdahale etmesinin önüne geçmek gerekçesiyle Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına neden karşı olduğunu şöyle anlattı: '1949-1960 yılları arasında Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlıydı. Ne oldu 1960'da?. Benim asıl endişem şu: Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandığında TSK siyasileşir. Bazı bakanlıklarda olduğu gibi personel, iktidar hangi siyasi partideyse onun elemanı gibi çalışmaya başlar. Bu da gayet normal. Ancak bu askeri anlamda birçok zafiyeti beraberinde getirir.' Bu değerlendirmeden sonra ben de kendisine hak verdim.

ULUDERE'DE HER ŞEYİ PAYLAŞAMAYIZ

Sayın Özel, Uludere olayında da TSK'ya haksızlık yapıldığını belirterek, 'Bazı şeyleri açıkladık ama devletin güvenliği açısından her şeyi kamuoyu ile paylaşmamız mümkün değil' dedi. (Hürriyet)

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...