Molotof atanı yakacak

- Güncelleme:
Molotof atanı yakacak

Politika Haberleri

Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi saldırganlara 7 ila 15 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay, molotof saldırısına verilen cezayı az buldu.

Molotof bombası artık atanı da yakacak. Yargıtay, molotofla saldırıda bulunanlara yönelik yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Sanıkların aldığı 7 ile 15 yıl arasındaki cezayı az bulan Yargıtay, zanlıların müebbet hapisle yargılanması gerektiğine hükmetti.

Bölücü terör örgütü molotof kokteylini silah olarak kullanıyor. Sokaklar, işyerleri ateşe veriliyordu. Üstelik cezalar da caydırıcı değildi.

Ancak Yargıtay öyle bir kara imza attı ki bundan sonra molotofu eline alan yandı. Diyarbakır'da terör örgütü yandaşlarının çıkardığı olaylarda polise molotof atılmıştı.

Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi saldırganlara 7 ila 15 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay kararı bozdu.
Sanıkların sadece "örgüt adına suç işlemek" ve "izinsiz patlayıcı madde bulundurmak"tan cezalandırılmaları sebebiyle suç vasfında yanılgıya düşüldüğü vurgulandı. Ve sanıkların müebbet hapse çarptırılması gerektiğine kanaat getirdi.

Kararda molotof bombalı saldırıda bulunmaların "kişiyi tasarlayarak yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüs" olarak görüldü.

Oy birliğiyle, sanıkların aldıkları cezayı az bulan Yargıtay, dosyayı yerel mahkemeye iade etti.
Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin önünde ise 2 seçenek bulunuyor. Mahkeme, ya Yargıtay'ın verdiği karar paralelinde hareket edecek, ya da davayı tekrar ele alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...