Olimpiyat kafilesi, törenle uğurlandı

Olimpiyat kafilesi, törenle uğurlandı

DİĞER SPORLAR Haberleri

2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek olimpiyat kafilesi, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden törenle uğurlandı. Sporcularımız, "Londra'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz, tekrar tarih yazacağız" dedi. Türkiye, 181 sporcuyla olimpiyat tarihinde ilk kez 16 spor dalında temsil edilecek.

2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek olimpiyat kafilesi, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden törenle uğurlandı. Sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı Konukevi'ne gelen Londra'ya gidecek kafilede yer alan sporcular, aileleri ile hasret giderdikten sonra THY'ye ait bir uçakla Londra'ya uçtu.

##tgvideo##

Devlet Konukevi'nde olimpiyatlarda mücadele edecek sporculardan bazıları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'dan Londra'ya ilk kafileyi uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kafilede 114 sporcu bulunduğunu, bunlardan 66'sının bayan sporcu olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, "Tarihimizde ilk defa bayan sporcular erkek sporcularımızı geçmiştir. Artık Türk sporuna kadının eli değmiştir. İnşallah aynı artışı madalya performansından da bekliyoruz. Olimpiyatlara takım halinde bayan voleybol ve basketbol takımlarımızla katılıyoruz. 27 Temmuz tarihi ile müsabakalar başlayacaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Türk halkının da onlara dua ederek desteğini bekliyoruz" dedi.

SANCAKTAR NESLİHAN nbsp;
Bakan Kılıç, Türk Milli Olimpiyat Takımının bayrak taşıyıcısının Milli Voleybolcu Neslihan Demir Darnel olacağını belirterek, nbsp;"Türk milli olimpiyat takımının bayrak taşıyıcısı voleybol bayanlar milli takımı oyuncularından Neslihan Darnel olacak. Neslihan hanıma bayrak taşıma görevini verirken esasında pek çok sporcumuz arasında karar almakta zorlandık ama aynı zamanda da çok kolay bir karar aldık çünkü tarihinde ilk defa olimpiyat takımımızda bayan sporcularımızın sayısı erkek sporcularımızdan fazla. Ve yarım yüzyıllık aradan sonra önce voleybol basketbol takımlarımız olimpiyatlara katılma hakkını kazandılar. nbsp;Pek çok ilki bir arada barındırıyor bu olimpiyatlar bu yönüyle. Neslihan Darnel aynı zamanda bir anne ve topluma bir annelik vurgusunu da Neslihan Darnel ismi üzerinden vermeyi uygun gördüğümüzü ifade edebilirim. O bayrak başlangıçta Neslihan tarafından taşınacak ama ümit ediyorum sonra tüm branşlarda bayrağımız onlarca kez madalyalar nedeniyle tekrar tekrar taşınacak, göndere çekilecek" diye konuştu.

TÜRK SPORU ÇAĞ ATLADI
Bakan Kılıç, 2008 yılında Pekin'de düzenlenen olimpiyatlara Türkiye'nin 84 sporcu ile katıldığını hatırlatarak, "Şu anda 114 sporcu ile katılıyoruz. Hükümete geldiğimiz günden itibaren Türk sporunun önündeki zincirleri kırdık. Türk gençlerinin başarılı olması için tüm imkanları seferber ettik. Federasyonları yeniden yapılandırdık, ödül yönetmeliklerini değiştirdik. Yapılan bu adımların sonucunda Türk sporu bambaşka bir yere taşındı" dedi. Gazetecilerin, "Sporcularımızdan kaç madalya bekliyorsunuz ?" sorusuna ise Bakan Kılıç, "Bu konuda bir sayı koyamam. Sayı koyarak da kendimi sınırlamak istemem. Bizler yapılması gerekenleri yaptık. Madalya sayısı, sınırı yoktur. Benim gözümde Londra'ya, olimpiyatlara gidenlerin hepsi birer madalya adayıdır. Her birinin madalya ile dönmesini umut ediyorum. Sporcularımız madalyaları toplayıp geri dönsünler" cevabını verdi.

LONDRA'DA TARİH YAZACAĞIZ nbsp;
Olimpiyatlara katılacakları için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Neslihan Demir Darnel, "Filenin sultanları olarak tarih yazdık. Bir kez daha tarih yazmak istiyoruz. Takım olarak konsantre olduğumuz şey, gruptan çıkmak. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Basketbol Milli Takımı'nın oyuncusu Nevriye Yılmaz ise, "Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini yaparak Türk halkına layık olmaya çalışacağız. Benimde takımımızın da heyecanı gittikçe artıyor. Çok güzel beklentiler var. Hükümetimiz ve bütün yetkililer gerçekten inanılmaz derecede destek veriyorlar. nbsp;Bu bize ekstra bir motivasyon sağlıyor. Yapabileceğimiz en iyi dereceyi yapmak istiyoruz, hatta madalyaya kilitlenmiş durumdayız. Tabi ki neler olacağını bilemiyoruz, orada gidip maçları oynamamız lazım. İnşallah en iyi sonuçla ülkemize dönüp güzel hatırlanmak istiyoruz. Takım olarak sonuçta ilk defa katıldığımız bir organizasyon bu ve dünyanın en büyük spor organizasyonu. Çok iyi takımlar ve çoğu takımı da tanımıyoruz. nbsp;İnşallah güzel oynarız, kazanırız ve yarı final, final oynarız" diye konuştu. Dünyadaki en zor branşlardan birinde, yüzmede, Türkiye'yi temsil edeceğini söyleyen Arda Yüksel ise, "İyi bir dereceyle yarı finale yükselmek istiyorum. Tüm Türkiye'nin desteğini istiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...