HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Arınç: Muharrem İnce istifa etmeli

Kaynak:
Arınç: Muharrem İnce istifa etmeli

Politika Haberleri  / 

Bülent Arınç, "Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz" diyen Muharrem İnce'ye, "Muharrem İnce parti görevinden istifa etmelidir" şeklinde cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'teki tartışma sırasında kendisine "Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz" diyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye, "Muharrem İnce parti görevinden istifa etmelidir" şeklinde cevap verdi.
Konu ile ilgili konuşan: "Dün hakkımda verilen gensoru ile ilgili görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sırsında sayın ince'nin polemikçi cümlelerle beni aşağılamak istediğini, bana hakarete yeltendiğini tüm meclis gördü. Ben bugüne kadar bu tür şeylere cevap vermedim ama sayın ince Allah'tan peygamberden ahlaktan bahsedince kendisine bir dokundurma yaptım. Bu dokundurma bir gerçektir.

##tgvideo##

Bugün TBMM'de 549 milletvekili var bunlar hakkında 500'den fazla dokunulmazlık dosyası var. Ne bugünkü dokunulmazlık dosyaları içersinde ne geçmişte milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları içerisinde cinssel taciz iddiasıyla bir dosya bulunmuyordu ama maalesef şu anda var. Bu tek dosyanın sahibi de Muharrem İnce' dir. Bu yüzkarası bir olaydır. Her türlü suçlama yapılabilir ancak cinsel taciz iddiası ile milletvekili hakkında fezleke bugüne kadar düzenlenmemiştir. Dolayısıyla Muharrem İnce'nin ahlaktan bahsedilmesi gerekiyorsa en konuşması gerekir. Üzerinde bir ayıbı taşıyor. Bunun için dokunulmazlığını kaldırılmasını istedi. Kişinin isteğine göre dokunulmazlık kalkmıyor sistemimizde bunu kendisi de bilir. Bağırıp çağırmakla üzerini örtebileceğini zannet ki. Kendisine düşen bir şey var en azında bu taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerekir. Partisin temsil iddiasında bulunan bir insan cinsel tacizle suçlanıyorsa önce utanır sonra bu görevinden istifa eder. İkinci görev de CHP içindeki akdin milletvekillerine düşer. O milletvekilleri budan sona Sayın İnce'nin yanında oturmamalı, onunla selamı sabahı kesmelidir. 3. görev Kılıçdaroğlu'na düşer. Kılıçdaroğlu bugüne kadar bildiğinim inandığımız şekli ile aile hayatına bağlı mazbut bir insandır. Cinsel tacizle suçlanan insanı grup başkan vekili olarak görevine devam ettiremez. " dedi.

Politika
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...