HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öcalan'a suikast haberini o bildirmiş

Öcalan'a suikast haberini o bildirmiş

GÜNDEM Haberleri

Öcalan'ın Suriye'nin başkenti Şam'da yaşadığı villaya 1995 yılında bomba yüklü araçla suikast düzenlenmişti. PKK'nın yayın organlarından Özgür Politika gazetesi yazarı Günay Aslan, "Yaçın Küçük'ten aldığım Öcalan'a suikast yapılacağı haberini ben ilettim" dedi.

Öcalan'ın Suriye'nin başkenti Şam'da yaşadığı villaya 1995 yılında bomba yüklü araçla suikast düzenlendi. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın planlayıcısı olduğu eylem, Öcalan'ın suikast planından önceden haberdar olması üzerine başarısız oldu. Eylem planının dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in muhalifleri tarafından örgüte sızdırıldığı yıllarca hep tartışıldı. Planının o dönem Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Yalçın Küçük aracılığıyla PKK'ya iletildiği iddia edildi. Bu iddia geçtiğimiz günlerde Ergenekon davası kapsamında dinlenen ve gizli tanık "Deniz" olduğu ortaya çıkan örgütün eski yöneticilerinden Şemdin Sakık tarafından yeniden gündeme getirilince çok ilginç bir kaynaktan doğrulama geldi. PKK'nın yayın organlarından Özgür Politika gazetesi yazarı Günay Aslan, Sakık'ın iddialarına ilişkin Twitter hesabından cevap verdi. Günay, "Küçük'ten aldığım Öcalan'a suikast yapılacağı haberini ben ilettim. Küçük, Çiller'in yapacağı çılgınlığı deşifre ederek iyilik etti" diye yazdı. Yalçın Küçük ise suikast bilgisini Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz'dan aldığını, Paris'te Kürtlerin geldiği bir kafeye giderek bunu yüksek sesle söylediğini ve haberin adresine ulaştığını ifade etmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...