Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitlerin sofrasında iftar" notları...

/ Kaynak: OZEL
Şehitlerin sofrasında iftar" notları...

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Çanakkale'de "Şehitlik İftarı" adı altında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen iftar yemeğinde davetlilere, 97 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerinin cephede yediği ve tam buğday çorbası, arpa ekmeği ile sudan oluşan menü ikram edildi. İftara katılan Yücel Koç, gecenin ayrıntılarını yazdı....

Otobüsümüz şehitliğe doğru ilerlerken, görevli bir rehber de gerek savaş, gerek bölge ile ilgili bilgiler aktardı yol boyunca. Anlattığı onca şeyin arasında bir cümleye takılıp kaldım. Kendisi de Çanakkaleliymiş. "Eskiden İngiliz'in, Anzak'ın mezarına bakıp da gıpta ederdik. Onlarınkinin yanında bizim şehitlerimizin bulunduğu alanlar virane gibiydi. Neyse ki geçtiğimiz yıllarda bizim şehitliklerimiz de yapıldı da, onlarınki gibi güzel bir şehitlik oluştu" dedi.


nbsp;##tgvideo## nbsp;

Bildiğim bir meseleydi ama bir kez daha duymuş olmak yine içimi acıttı. Düşünün, sizin topraklarınızda elin Avustralyalısı binlerce kilometre öteden gelip, kendi askerlerine verdiği değeri göstermek için ne gerekiyorsa yapmış da. Bizim neredeyse bir asırdır minnetle yadettiğimiz şehitlerimiz, yedi düvelden kurtardıkları kendi topraklarında yabancı gibi kalmış. Tâ ki birkaç yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmaya kadar.
AK Parti oyunu nasıl yüzde 50'ye çıkardı deyip seçmene üstü kapalı hakaret edene sadece bu bile başlı başlına bir cevap olur herhalde.

Farklı duygularla vardık Ömer Kaptan Tepesi'ne. Bizi uzaktan önce Şehitler Abidesi karşıladı. Sonra yeni yaptırılan sağlı-sollu mezar taşları. Binlerce kişi, bu tarifsiz duyguyu yaşamak için masalardaki yerini aldı. Sonra iftar için servis başladı. Bir kase buğday çorbası, bir dilim arpa ekmeği ve bir bardak su. Hepsi bu kadardı.


Saatlerce yol gelip, buğday çorbasıyla iftar yapmak. İşin sırrı da zaten buradaydı. AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, sözü terörden girdi. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap. Bu vatanı birlikte savunan şehitlerin hemen yanımızda yan yana yattıklarını hatırlattı. Sonra sözü yemeğe yetirdi. "Bu menüyü bulduklarında onlar bayram ediyorlardı" dedi. O an, o alanda "Bu kadar yolu bunun için mi geldik?" diyenlerin bile boğazı düğümleniverdi.


İftar tam başlayacaktı ki, gözüm Şehitler Abidesi'nin hemen yanıbaşında beliren 'hilal'e takılıverdi. Bunu kaçırmamalıydım. Hemen fotoğraf makineme sarıldım. O eşsiz atmosferi, mükemmel karelerde ölümsüzleştirdim. Üstüne bir de İbrahim Sadri, Mehmet Akif'in o meşhur Çanakkale dizelerini seslendirdi, tam oldu;

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer.
.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...