HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pazarcı künye takıp tek tip elbise giyecek

Kaynak:
- Güncelleme:
Pazarcı künye takıp tek tip elbise giyecek

Ekonomi Haberleri  / 

Belediyeler pazarcı esnafın giyeceği elbisenin rengine kadar her şeyi belirleyecek. Müşteri künyeye bakarak ürünü satın aldığı kişi hakkında bilgi sahibi olacak.

nbsp;Pazarcı esnafına da standart geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hal Kanunu kapsamında hazırladıkları yönetmelikle, pazarcıların giyim tarzı ve renginin belediyeler tarafından belirleneceğini bildirdi. Yazıcı, buna göre her pazarcının yakasında bir künye olacağını belirterek, "Ürünün künyesi olduğu gibi, pazarcının da yakasında künyesi olacak. Ürün satın aldığınız pazarcı kimdir bileceksiniz. Bütün pazarcılar tek tip kıyafet giyecek. Her belediye kendi görev sahası içinde bulunan pazarlarda, pazarcılık yapan esnafın giyim tarzını, rengini belirleyecek" dedi. Yazıcı, pazar yerinde bulunması gereken tesislerin de belirlendiğini ifade ederek, bunların nbsp;zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası ve tuvaletler olduğunu söyledi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...