HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Saldırılara karşı Siber Tatbikat

Kaynak:
- Güncelleme:
Saldırılara karşı Siber Tatbikat

Teknoloji Haberleri  / 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, son günlerde artan sanal saldırılara karşı Siber Tatbikat yapacaklarını söyledi.

nbsp;BTK Başkanı Acarer,geçen yılki gibi bu yılda siber saldırı yapılacağını söyledi.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, BTK, TÜBİTAK UEKAE işbirliğinde, özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının bilişim altyapıları ile ilgili teknik, idari ve hukuki yeterliliklerini denedikleri gerçek siber saldırıların, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapılacağını bildirdi.

Acarer, Redhack ve Anonymous hacker gruplarının bir süre önce işbirliği yaptıklarını ve kamu kurumlarına saldırıda bulunacaklarını duyurduklarını anımsattı. Söz konusu saldırıların, öncelikle hedef olarak belirlenen UYAP, HSYK, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü sitelerine yapıldığına dikkati çeken Acarer, sonuç alınamayınca yeni hedeflerin belirlendiğini ve İçişleri Bakanlığı, TBMM ve Dışişleri Bakanlığı sitelerine saldırılar düzenlendiğini belirtti.

Siber saldırıların, aslında hedefi tüm insanlığa yönelik olan bir şiddet türü olduğunu ifade eden Acarer, ''Bazı hacker grupları 27-28 Nisan tarihlerinde bazı kamu kurumlarına saldırılar düzenlemişler, fakat alınan önlemler neticesinde başarılı olamadılar'' dedi.

''Saldırıya maruz kalan siteler ayakta''

27 ve 28 Nisan günü bazı kamu kurumlarına siber saldırıların olduğunu, fakat herhangi bir sonuç alınamadığına dikkati çeken Acarer, şunları kaydetti:

"Türk Telekom'un fiber internet çalışmaları kapsamında gerçekleşen teknik bir arızadan kaynaklanan yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ve yalnızca bireysel TTnet abonelerini etkileyen internet kesintisinin kamu kurumlarına yapılan saldırı ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.''

Teknoloji
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...