HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Skyfall-007" huzurlarınızda

Kaynak:
"Skyfall-007" huzurlarınızda

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / 

Bu hafta ikisi yerli 4 yeni film vizyona girdi. Çekimlerinin bir kısmı Türkiye'de yapılan yeni Bond filmi "Skyfall" da nihayet vizyonda...

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan "Skyfall" la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. "Skyfall"da, Bond'un M'e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007'nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

"SKYFALL" Türkiye, Şangay ve yukarı İskoçya'nın çeşitli yerlerinde çekildi. Filmin büyükçe bir kısmı ise Londra'da geçiyor. Tuhaf bir şekilde, Mendes en büyük zorluğu burada yaşadığını belirtiyor ve, "Burası benim şehrim. Onunla arama mesafe koymam çok zor. Buraya mitsel bir boyut katmaya çalıştım: Bir havası, bir atmosferi, bir tehdit boyutu olmasını amaçladım. Tahmin edilebilecek bazı yerlerde çekim yaptığımız söylenebilir ama umarım bunları tahmin edilemez şekillerde yapmışızdır" diyor.

##tgvideo##

Michael G. Wilson ve Barbara Broccoli ise, "Bu bizim 50. yıldönümümüz ve 23. filmimiz, dolayısıyla gelmiş geçmiş en iyi Bond filmini yapmak için üzerimizde baskı hissettik. Olağanüstü bir oyuncu kadromuz, inanılmaz bir kamera arkası ekibimiz ve duygu yüklü bir senaryomuz var" diyorlar.

Öte yandan, Mendes efsanevi seriye kendi damgasını vurma özgürlüğünü hissettiğini belirtiyor: "Bana muazzam bir özgürlük tanındı; kendimi serinin türüyle ilgili asla dizginlenmiş hissetmedim. Bunda kısmen yakından tanıdığım Daniel ve Judi'nin etkisi var. O ikisinin yönettiğim herhangi bir filmde birlikte olması fikri bana çok güzel geliyor".

Bunun yanı sıra, "SKYFALL"da 007'nin yaşadığı macera oldukça tehlikelidir çünkü saldırıya uğrayan MI6 temelden sarsılır. Mendes aksiyon sekanslarını yönetirken karakterin de dublör ve kamera çalışması kadar önemli olduğunu şu sözlerle vurguluyor: "Karakterlere angaje olmamışsanız, ne kadar iyi olursa olsun aksiyon anlamsızdır. Bana göre, karakterleri inanılır ve makul durumlara sokmalısınız; hayatta kalmaları neredeyse imkansız gibi olmalı ve sonra nasıl hayatta kaldıklarını göstermelisiniz. İşte zorluk burada".

DİĞER FİLMLER
nbsp;
Babamın Sesi nbsp;

Yönetmen: Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan
Oyuncular: nbsp;Base Doğan (Base), nbsp;Zeynel Doğan (Mehmet), nbsp;Gülizar Doğan (Gülizar), nbsp;İmam Çiçek (Mehmet'in Sesi), nbsp;Ali Kul (Hasan'ın Sesi), nbsp;Kemal Ulusoy (Mustafa'nın Sesi)

Basê Elbistan'da yalnız başına yaşar. Hayatındaki tek beklentisi büyük oğlu Hasan'ın evine dönüp herkes gibi bir hayat kurmasıdır. Eve gelen sessiz telefonların Hasan'dan geldiğine inanmaktadır. Aynı günlerde Diyarbakır'da yaşayan küçük oğlu Mehmet baba olacağının haberini alır. Yeni bir eve taşınır. Eşyaların arasında babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulur.

Evim Sensin

Yönetmen: Özcan Deniz
Oyuncular: Özcan Deniz, Fahriye Evcen, Sait Genay, Özay Fecht, Levent Öktem

Leyla, başından geçen bir ayrılığın sonunda baba evine döner ve bir yanda kırılan kalbini bir yanda otoriter babası Selim'le olan bağını onarmaya başlar. Çocukluk evinin kapısından adımını attığında hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir.
Leyla ile yolu kesişinceye kadar yalnızca kendisi için yaşamış olan İskender, yetimhanede büyümüş ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Belki de meslek olarak başkalarına ev yapmayı seçmesi bundandır.

Hayalimdeki Aşk

Yönetmenler: Jonathan Dayton amp; Valerie Faris
Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina, Annette Bening, Antonio Banderas, Aasif Mandvi, Steve Coogan, Toni Trucks, Deborah Ann Woll, Elliott Gould, Alia Shawkat

2 dalda Oscar kazanan ve son zaman kültleri arasında sayılan Little Miss Sunshine / Küçük Günışığım'ın yönetmenleri Jonathan Dayton ve Valerie Faris'i yeniden yönetmen koltuğunda... nbsp; Filmin senaryosu, aynı zamanda başrolde oynayan ve rol arkadaşı Paul Dano (Kan Dökülecek ile Bafta Ödülü kazanan) ile gerçek hayatta da sevgili olan Zoe Kazan'a ait.
Kusursuz eşi bulmak mümkün olsaydı ve onu yanlışlıkla buluverseydiniz ne olurdu? Aşkta aradığını bulamayan roman yazarı Calvin, ikinci romanına ilham versin diye rüyalarının kadını Ruby'yi hayal eder. Bir hafta sonra bir bakar ki Ruby, kanlı, canlı salonda oturmaktadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...