İspanya'nın 'süper'i Real Madrid

İspanya'nın 'süper'i Real Madrid

FUTBOL Haberleri

İspanya Süper Kupası rövanş maçında Real Madrid, ilk maçta 3-2 yenildiği Barcelona'yı 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

İspanya Süper Kupası'nda Real Madrid ile Barcelona, 3-2'nin rövanşında karşı karşıya geldi.
Santiago Bernabeu'da oynanan karşılaşmayı Real Madrid 2-1 kazanarak toplamda 4-4'lük skora rağmen deplasman golü kuralıyla kupayı müzesine götüren isim oldu. Karşılaşmada Real Madrid'e galibiyeti getiren goller; 11. dakikada Higuain ve 19. dakikada Cristiano Ronaldo'dan gelirken; Barcelona'nın tek golünü 44. dakikada Lionel Messi attı. nbsp;Barcelona'dan Adriano, 28. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. nbsp;Bu sonucun ardından Barcelona, üst üste 4. kez Süper Kupa'yı müzesine götürme şansını kaybederken Real Madrid ise 9 kez mutlu sona ulaşmış oldu. Maçta Real Madrid ve Barcelona'nın nbsp;yeni transferleri Modric ile Song da 2. yarıda oyuna girdi.

-Ezeli rekabette Real Madrid öne geçti-

Öte yandan İspanya'da ''El Clasico'' (Klasik) olarak tanınan Real Madrid ve Barcelona arasındaki maçların tarihsel istatistiklerine bakıldığında tekrar öne geçen taraf Real Madrid oldu. Bu zamana kadarki maçlar sonunda Real Madrid'in 88, Barcelona'nın ise 87 galibiyeti bulunurken, 46 maç berabere tamamlandı. İspanyol futbol tarihi boyunca yaşanan ezeli rekabette Santiago Bernabeu deplasmanı Barcelona için hep en zorlusu olmasına rağmen son yıllarda bunu kıran Katalan takımı, Süper Kupa finaline kadar Madrid deplasmanındaki son 5 maçının 3'ünü kazanmış, 2'sinde sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

MESSİ'DEN YENİ REKOR
Barcelona, eski Teknik Direktörü Josep Guardiola döneminde oynadığı 15 El Clasico'nun sadece 2'sinde rakibine yenilip, 9 galibiyet, 4 beraberlik alarak, aşılması çok zor bir istatistiğe imza atmıştı. Guardiola'nın ardından Barcelona'nın başına geçen Tito Vilanova ise şimdilik oynadığı 2 El Clasico'da 1 galibiyet, 1 de yenilgi aldı. Bu arada Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, bu zamana kadar İspanyol liginde arka arkaya 4 Süper Kupa (Athletic Bilbao, Sevilla, iki kez Real Madrid) maçında gol atabilen ilk ve tek futbolcu oldu. Messi, aynı zamanda Süper Kupa maçlarında şimdiye kadar attığı gol sayısını 10'a çıkartarak, elinde bulundurduğu rekorun kırılmasını çok daha zorlaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...