HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Biz bu ayıbı bitirmeye hazırız

Kaynak:
Biz bu ayıbı bitirmeye hazırız

GÜNDEM Haberleri  / 

Gazetemizde yer alan "Durdurun bu delileri" başlıklı haberimizde Mali'deki İslam eserlerinin yok edilmesine Türkiye sessiz kalmadı. Dışişleri, "Biz her türlü tedbiri almaya hazırız" açıklamasını yaptı.

YENİDEN İNŞA EDİLİYOR Timbuktu şehrini işgal eden militanlar, 500 yıllık Sidi Yahya Camisine saldırmasının ardından cami el birliğiyle yeniden inşa ediliyor.Dışişleri Bakanlığı, Mali'nin Timbuktu kentindeki UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı olan ve İslam medeniyeti ile tarihi ve kültürel mirasımız bakımından önem arz eden cami ve anıt mezarlara yönelik olarak, bölgeyi kontrolü altında tutan bazı güçler tarafından gerçekleştirilen kasıtlı tahrifatı ve saldırıları şiddetle kınadığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkemizin Timbuktu'da bulunan bilimsel ve dinî tarihî el yazmaların akıbetinden de endişe duyduğu açıklandı. Türkiye'nin Timbuktu'daki tarihi ve kültürel mirasın korunması maksadıyla ikili ve çok taraflı düzeyde iş birliğine açık olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye, tahribin derhal durdurulması için Mali Hükümeti'nin yanı sıra, BM, UNESCO, İİT ve Afrika Birliği gibi uluslararası ve bölgesel kuruluşların açıklamalarını memnuniyetle karşılamaktadır. Bu bağlamda ülkemiz, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin 28 Haziran 2012 tarihinde St. Petersburg'ta aldığı kararla Timbuktu'yu, "Tehlike Altında Dünya Mirası" listesine almasından memnuniyet duymaktadır. Türkiye, tarihimiz bakımından özel önem taşıyan, üç tarihi camisi ve anıt mezarlarıyla büyük İslam kültür merkezlerinden biri olarak sayılan ve aynı zamanda İslamiyet öncesi döneme ait binlerce el yazması eseri de barındıran Timbuktu'nun korunması ve Mali'nin istikrar ve güvenliği hususunda tüm ilgili taraflara daha sorumlu bir tutum alma çağrısında bulunmaktadır."
GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...