HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Çamlıca'nın tepesine dev bir cami yaptıracağız"

Kaynak: İHA
"Çamlıca'nın tepesine dev bir cami yaptıracağız"

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ne dev bir cami yapılacağını açıkladı. Erdoğan, "Bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar'ın camlarında artık farklı yansımalar olacak" dedi.


Başbakan Erdoğan, Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törene, Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve çok sayıda davetli katıldı. nbsp;

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hem İstanbullu, hem Üsküdarlı ve aynı zamanda İstanbul aşığı olduğunu, ayrıca İstanbul'u sevmenin medenileşmenin bir yolu olduğunu söyledi. Erdoğan, Fatih Camisi'nin tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından bugün törenle ibarete açıldığını ifade ederek, "Eğer bu eserler ayağa kaldırılmazsa kendinizi anlatamazsınız. Ama bu eserleriniz varsa kendinizi çok rahat anlatırsınız. Medeniyet dairemiz içinde bu doğrultuda iyi, önemli verimli ilişkiler tesis ettik. Bu çabalarımızın meyvelerin almaya başladık. Bugün Türkiye'nin dünyadaki algılanışı, kabul edilişiyle, 10-20 yıl önceki algılanışı arasında büyük farklar var" diye konuştu. nbsp;

Çamlıca Tepesi'ne dev bir cami yaptıracaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "İki ay içinde falan dozerler çalışmaya başlar. Bir an önce buraları bitirirken, bunların altında aynı şekilde bu hat, tezhip, ebru bütün çalışmalara yönelik imkanlar da olacak. Buralara geçmişte nasıl kenarda medrese odaları varsa. Bunun da bu günkü anlamda yine çalışmalarını mimarlarımız inşallah yapıyorlar, yapacaklar. Çamlıca'da da bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar'ın camlarında artık farklı yansımalar olacak" dedi.



Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...