Yıldırım: Temizlenene kadar 'havuz'da yokuz

Yıldırım: Temizlenene kadar 'havuz'da yokuz

FUTBOL Haberleri

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tahliye olduktan sonra ilk kez bu kadar detaylı ve sert konuştu: Bize düzenlenen operasyonun başlangıcı 3 Temmuz değildir. Amaç bizi Ergenekon gibi suç örgütlerine monte etme çabasıdır. 3 Temmuz'un amacı Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmek ve kendilerince bunun önündeki tek engel olarak gördükleri Aziz Yıldırım'ı tasfiye ederek, kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaktır. Cumhuriyet yıkılmadan yıkılmayacağımızı, canımızı vermeden teslim alınamayacağımızı ve son sözümüz alınmadan hakkımızda kalem kırılamayacağını anlamayanlara buradan selam olsun. Bu süreçte bize en acı veren, en ağrımıza giden; arkadaşımız, dostumuz olarak yanımızda yer alan, bizleri açılışlara davet eden, birlikte Fenerbahçe maçlarını seyrettiğimiz bu kişilerin, hem de bu insani ilişkilerimiz sırasında bizleri dinliyor ve takip ediyor olmalarıdır. Ve daha da ötesi bu kişilerin bizlere şikeden ve ahlaktan bahsedebilmeleridir. Ben bunlara kısaca ahlaksız diyorum

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı başladı.Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, "Futbolda şike" davasına tutukluluk sürecinin ardından tahliyesine karar verilen kulüp başkanı Aziz Yıldırım da katıldı. nbsp;Elinde dosyalarla toplantının yapılacağı salona giren Aziz Yıldırım'ı, divan kurulu üyeleri ayağa kalkarak alkışladı. Yıldırım, alkışlar arasında yönetim kurulu masasına oturdu. nbsp;Salona girerken eski yönetim kurulu üyesi Nihat Özdemir de Yıldırım'a eşlik ederken, bir dönem önceki yönetimden Murat Özaydınlı da toplantıda yer aldı. nbsp;
nbsp; İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda açılışı yapan yüksek divan kurulu başkanı Yüksel Günay, "2011 Temmuz'du, şimdi 2012 Temmuz ve başkanımız izinden döndü. Ben konuşmayacağım. Şimdi sözü Fenerbahçe Başkanı'na, onurlu, haysiyetli insanına vereceğim" diyerek sözü Aziz Yıldırım'a bıraktı. nbsp;

ERGENEKON'A MONTE ETMEYE KALKTILAR
Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin Fenerbahçe'ye ve kendisine yönelik olduğunu söyledi. Yayın gelirlerini içeren havuz sistemine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Yıldırım, nbsp;şunları kaydetti: "Bize düzenlenen operasyonun başlangıcı 3 Temmuz değildir. Amaç bizi Ergenekon gibi suç örgütlerine monte etme çabasıdır. 3 Temmuz'un amacı Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmekti. nbsp;Bu süreçte en acı veren, en ağırımıza giden dostumuz olarak yanımızda yer alan, birlikte maç izlediğimiz kişilerin bizleri dinliyor olmalarıdır. Kısaca onlara 'ahlaksız' diyorum. Bizi bir örgüte bağlayamalanlar yeni suçlama oluşturdular, şike suçlaması. Bunun için yeni yasalar gerekmekteydi.

BUNU YAZAN ŞEREFSİZLER NEREYE KAÇACAK
Benim kaçacağımı söylüyorlardı. Benim mezarım belli ama bunu yazan şerefsizler nereye kaçacak merakla bekliyorum. Sözde resimler çekmişler hiçbir şey yok. Türk polisi çok çalışıyor, Buca'ya gidiyor. Buca maçında şike diye yayın yapıyorlar. Sonradan vazgeçiyorlar. Sabrımız sınırlı değildir.

ŞİKE DEĞİL ERGENEKON ZİHNİYETİ
Savcı Berk, görev ve yetkileri elinden alındıktan sonra bakın neler demişti. 'Ben cemaatçi değilim, olsam Ali Koç ve Murat Özaydınlı'yı almaz mıydım' nbsp;'Yasa çıkmasaydı Aziz Yıldırım'ı alıp bırakacaktık' İşte bu suçüstüdür. Bu operasyonun şike değil, Balyoz ve Ergenekon zihniyetiyle yürütüldüğünün kanıtıdır.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME
Sürecin başından beri bizler hakkında ağza alınmayacak ithamlarda bulunanlar şimdi farklı söylemlerde bulanmaktadırlar. Topluma delikanlılık dersleri vermeye kalkanlar neden ben içerideyken başka, dışarıdayken başka konuşmaktadırlar?
Galatasaray'ın kayıp 1 milyon dolar davası ve Beşiktaşlılar hakkında çabuk biten süreç, bize uzun işledi.

TEMİZLENENE KADAR 'HAVUZ'DA OLMAYACAĞIZ
Temizlenmesi gereken ilk yer TFF ve Kulüpler Birliği'dir. Fenerbahçe için tarafımdan desteklenen havuz sistemi bizler tarafından en kısa sürede sorgulanacak ve gereği kararlılıkla yerine getirilecektir. Havuzda kalın ama siz şikecisiniz. Öyle bir şey yok. Biz şike yapmadık, biz şerefsiz değiliz. Fenerbahçe temizlenene kadar Fenerbahçe'nin havuzda olmamasını sağlayacağız. Yargıtay'tan gelecek kararla temizlenirsek devam ederiz.

SİYASETTE YOKUM
Şahıslar ve kulüp ayrılamaz. Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım. O zaman kısa sürede kongreyi toplayacağım. Siyasette asla olmayacağım. nbsp;Denizli'ye prim göndermişler. Denizlispor amigosu teşvik primi geldiğini ihbar etti. Bu amigo vicdanen rahatsız olduğu için bu mektubu yazdığını söylemiş bana. Bu mektubu mahkemeye verdik, işlem yapmadılar.
Fenerbahçe Kuvayi Milliye'dir, bir ruhtur. Tarihimizde hep mücadele var. Bizden başka hiçbir camia bunun altından kalkamazdı. Tarih bunu yazacak. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...