HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Özal'ın otopsisinden zehir çıktı" iddiası

"Özal'ın otopsisinden zehir çıktı" iddiası

GÜNDEM Haberleri

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan örnekler üzerinde yapılan ilk incelemede, zehirlenme bulgularına rastlanıldığı öne sürüldü. Adli Tıp'tan yapılan açıklamada ise, iddia edildiği gibi striknin keratin isimli maddenin bulunmadığı, raporun aralık ayında savcılığa gönderileceği belirtildi.

nbsp;Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarı geçtiğimiz ay açılmıştı. nbsp;Turgut Özal'ın naaşından alınan örnekler Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Numuneler uzmanlar tarafından incelendi. nbsp;Bugün gazetesinde yer alan habere göre, eski Cumhurbaşkanı Özal'ın otopsi raporu belli oldu. İddiaya göre; Özal'ın vücudunda yüksek miktarda etkili zehir kalıntılarına ulaşıldı.
Adli Tıp uzmanları, "striknin keratin" adlı maddenin etkili bir zehir olduğunu vurguladı.
Gazete haberinde göre; zehirli maddenin Turgut Özal'ın yiyecek ya da içeceğine karıştırılmış olabileceği belirtiliyor.

ESKİ BAKAN ŞIVGIN: DEMİREL SORGULANMALI

ADLİ TIP'TAN YAPILAN AÇIKLAMANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

ADLİ TIP'TAN YALANLAMA
Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce ise, nbsp;tamamlanmış herhangi bir rapor olmadığını söyledi. İnce, iddia edildiği gibi striknin keratin isimli maddenin bulunmadığını, raporun aralık ayında savcılığa gönderileceğini söyledi.

##tgvideo##

AHMET ÖZAL: HİÇ ŞAŞIRMADIM
Yapılan inceleme sonucunda Turgut Özal'ın vücudunda yüksek miktarda zehirli madde 'striknin kreatin' bulundu iddiasıyla ilgili olarak; Ahmet Özal, "Hiç şaşırmadım 18 yıldır biliyordum. Bunun gerisi gelecek, failler ortaya çıkacak. Benimle alay edildi ama haklılığım ortaya çıktı" dedi.

STRİKNİN KREATİN, 20 YIL SONRA VÜCUTTA KALMAZ nbsp; nbsp;
Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Hindistan'da yetişen Karga büken ağacının tohumlarından elde edilen striknin kreatin zehir maddesinin, hayvanları öldürmek için kullanldığını, ızdırap veren bir uygulama olduğu için hayvan hakları koruyucularının ayaklanmasıyla maddenin kullanılmasının yasaklandığını söyledi. Prof. Dr. Hancı, "Bu zehirin çok ciddi belirtileri var. Kişide ızdırap verici bulantı, kusma, kaslarda ciddi kasılma sorunları ortaya çıkar. Profesyonel bir kişi, bu kadar belirgin etkileri olan bir maddeyi kullanmaz. Zaten bu maddenin 20 yıl sonra vücutta kalması da mümkün değil. Şüpheli bir durum var, kesin rapordan sonra anlayacağız" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...