Hani'de teröristler bir karakola saldırdı

/ Kaynak: İHA
Hani'de teröristler bir karakola saldırdı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Bir grup terörist, Topçular Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Olayda bir vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki bir jandarma karakoluna teröristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 vatandaş ayağından yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan Topçular Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından 4 ayrı noktadan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlere anında karşılık verilmesi ile başlayan çatışma yaklaşık 10 dakika sürerken, olayda teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 vatandaş ayağından yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıda can kaybı yaşanmadığını, ancak roketlerin isabet ettiği mevzilerde kısmi hasar meydana geldiğini söyledi. Vali Toprak, "Diyarbakır'ın Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na 4 Mayıs 2012 günü saat 17.00 sıralarında 8-10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup bölücü terör örgütü PKK-KCK'lı teröristlerce dört ayrı noktadan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

nbsp;Saldırıda bulunulması üzerine çevre emniyet nöbetçileri ve karakolda bulunan destek silahları ile teröristlere anında karşılık verilmiş ve çıkan çatışma yaklaşık 10 dakika devam etmiştir. Teröristler tarafından atılan 2 roket, 3 no'lu mevziye isabet etmiş ve mevzide kısmi hasar meydana gelmiştir. Ancak karakol personelinde herhangi bir yaralanma veya üzücü bir durum meydana gelmemiştir" dedi.

Topçular Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırının öğrenilmesi üzerine 7. Kolordu Komutanlığı'ndan talep edilen helikopterin bölgeye yönlendirildiğini ve ayrıca 1 Jandarma Hareket Timi'nin de skorsky helikopteri ile bölgeye intikal ettiğini belirten Vali Toprak, çatışmada teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 kişinin yaralandığını kaydetti. Vali Toprak, "Çatışma bittikten 10 dakika sonra 7 no'lu mevzi istikametinde yapılan gözetlemede bazı vatandaşların Topçular köyünden Kaş Tepe, Seçkin Tepe istikametine gittikleri ve bir şahsı araçla tahliye ettikleri görülmüştür. Bu durum İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirilmiş ve yapılan incelemede bu şahsın teröristlerin ateş ettiği bölgede ayağından yaralandığı öğrenilmiş ve yaralı şahıs Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Saldırı olayı ile ilgili takip ve soruşturma devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile başlayan çatışma sonrasında teröristlerin kaçarak bölgeden uzaklaştığı ve kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi.

TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...