Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakimlik sınavına soruşturma

Hakimlik sınavına soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ÖSYM'nin iptal ettiği "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı" hakkında soruşturma başlattı.

ÖSYM, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nın eşdeğer bir sınavla tekarlanacağını bildirmişti. İddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruştuma başlattı. nbsp;CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, sınavla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

SINAV YENİDEN YAPILACAK HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sınavla ile ilgili bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesini istedi. nbsp;"Sınavda usulsüzlükler yapıldığına ve sınav sorularının servis edildiğine yönelik" iddialarını içeren suç duyurusu dilekçesinin, 3 Temmuz 2012'de savcılığa verilmesiyle başlatılan soruşturmada, savcılık sınavın tekrarlanması kararının ardından delilleri talep etmeye başladı. nbsp;Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ömer Faruk Tezel, ÖSYM'den sınavla ilgili bütün bilgi ve belgeleri göndermesini istedi. nbsp; nbsp; Soruşturma çerçevesinde şu ana kadar ifadesine başvurulan şüpheli bulunmadığı belirtildi. nbsp;
nbsp; CHP Milletvekili Kart, 3 Temmuz 2012'de verdiği suç duyurusu dilekçesinde, bazı adaylara, "sınav öncesinde soruların servis edildiği" iddiasında bulunmuş ve Adalet Bakanlığı ile ÖSYM yetkili ve sorumlularını "şüpheli" olarak göstermişti.








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...