HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fransa'dan PKK'ya darbe

/ Kaynak: İHA
Fransa'dan PKK'ya darbe

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransız polisi ülkenin Bordeaux ve Toulouse şehirlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda PKK ile irtibatlı 15 kişiyi gözaltına aldı.

Fransız polisi, kurdukları şirketler vasıtasıyla PKK'ya para kaynağı sağlayan ve yasadışı bir şekilde para toplayan bazı PKK üyesi işverenlere karşı operasyon düzenledi. Bu sabah erken saatlerde operasyon düzenleyen Fransız polisinin 15 PKK üyesini gözaltına aldığı öğrenildi.
Bordeaux şehrinde 8 PKK'lı göz altına alınırken eşzamanlı olarak Toulouse şehri ve etrafında 7 PKK üyesinin sabah erken saatlerde evlerinde gözaltına alındığı açıklandı. "PKK'ya finansman sağlamak için fon toplama teşebbüsü" iddiasıyla anti-terör savcısı tarafından yürütülen bir soruşturma üzerinden tertip edilen operasyon için polisin uzun zamandır gözaltına alınan kişilerle ilgili çalışma yaptığı kaydedildi. AFP'nin dosyaya yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, gözaltıların çoğunun Bordeaux şehrinde inşaat sektöründe çalışanlar arasında gerçekleştiği bildirildi. Gözaltılar ile alakalı soruşturmanın Mart 2012'de başlatılan operasyonların devamı olduğu belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...