HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Google Earth ile yapabileceğiniz 4 ilginç şey

Kaynak:
Google Earth ile yapabileceğiniz 4 ilginç şey

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Google Earth ile haritalar içinde dolaşmaktan başka bir şey yapmıyorsanız, bu 4 şeyi mutlaka deneyin

Google Earth ile oyun oynamanız, 3 boyutlu yapılar içinde dolaşmanız, uçuş simülasyonu ile uçuşa geçmeniz mümkün. Ancak Google'ın ünlü harita yazılımı, bundan çok daha fazlasını da yapabiliyor. İşte Google Earth'ün sunduğu 4 az bilinen işlev:

Tarihi ve medeniyeti görün

Nüfusun hızlı artışı, bugün izlenebilecek en ilginç şeylerden. Bunun Google Earth ile apaçık bir biçimde görmeniz mümkün. Google Earth'deki "historical imagery" aracını çalıştırın (View gt; Historical Imagery yolunu izleyin) ve sol üstte beliren tarih çubuğunu kullanarak nüfusun nasıl arttığını inceleyin. Tarihi geriye aldıkça etraftaki binaların yok olduğunu, büyük alanların ağaçlarla ve çalılarla dolduğunu göreceksiniz. Yeni binalar, mağazalar, plazalar, 10 yıldan daha geriye gittiğinizde ortadan kaybolacaklar.

Güneşi takip edin

View gt; Sun altındaki Sun aracını kullanarak gündoğumu ve günbatımını izleyebilirsiniz. Bu araçla elde edilebilecek veriler, bir bina inşa ederken veya avcılar için faydalı olabilir.

Cetvel aracını kullanın, gökyüzünü keşfedin

Tools gt; Ruler altında bulunan cetvel aracını kullanarak, gideceğiniz yolun uzunluğunu tam olarak hesaplayabilirsiniz. Çizgiyi istediğiniz kadar noktadan oluşturabilir, bu sayede tam mesafeyi hesaplayabilirsiniz.

Gökyüzünü keşfedin

Bir Astronomi hayranı ve bir astronom iseniz View gt; Explore gt; Stars komutunu çalıştırmalısınız. Artık Google Earth ile yerde dolaşmak yerine gökyüzünde gezinebilirsiniz. Aynı yeryüzünde olduğu gibi ilerleyebilir, çift tıklayarak galaksilere daha yakından bakabilirsiniz. (Milliyet)

TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...