TOFAŞ: Yerli otomotivde gereken adımları atacağız

- Güncelleme:
TOFAŞ: Yerli otomotivde gereken adımları atacağız

Ekonomi Haberleri

Tofaş'ın CEO'su Kamil Başaran, geleceğe ümitle baktıklarını belirtirken, "Yerli otomotiv konusunda bundan sonra da gereken adımları atacağız. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'nin (TOFAŞ) CEO'su Kamil Başaran, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. nbsp; nbsp;
Tofaş'ın otomotiv sanayinde 44 yıllık babayiğitlik yaptığını belirten Başaran, bundan sonra gereken adımları atacaklarını, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Çağlayan'ın bu konudaki çağrılarına epey zamandır kulak verdiklerini ifade eden Başaran, "Bu konuda bu ortamın hazırlanması amacıyla çok adımlar atılıyor. Biz değerlendirdiğimizde yerli otomobil konusunu bu ülkeye yakışacak, bundan sonraki bir atılım olarak görüyoruz. Ama yerli atılım sadece araba üretmek değil, komple bir değer zinciri üretmektir. Biliyorsunuz artık öyle bir şey ki, bu gördüğünüz otomotiv sanayi, tasarlıyor, dünya kalitesinde üretiyor, satıyor, pazar oluşturuyor, Ama pazarda şuan öyle bir rekabet var ki, yerli marka kapsamı altında tüm değer zincirini yapmak zorundasınız. Biz hazırlanmakta olan ve son derece yapıcı bulduğumuz teşviklerle beraber bu yolda ilerlediğimizi, çalışmaların devam ettiğini söyledik. Ama içinde bulunduğumuz bu belirsizlikler kapsamı altında, bir takım kendilerinden istemiş olduğumuz işbirliği kapsamı altında ki, onu her zaman gösterdiler, bundan sonraki adımları planlıyoruz. Dolayısıyla biz de ülkenin bu konuda olan ihtiyacını teyit ediyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...