Bir haftada 280 milyon euroluk tekne satıldı

- Güncelleme:
Bir haftada 280 milyon euroluk tekne satıldı

Ekonomi Haberleri

Uluslararası İstanbul Boat Show krize meydan okudu. Fuarda 140 sipariş gelirken 7 günde tam 280 milyon euroluk satış yapıldı.

Uluslararası İstanbul Boat Show krize meydan okudu. Fuarda 140 sipariş gelirken 7 günde tam 280 milyon euroluk satış yapıldı. American Express ana sponsorluğunda NTSR Fuarcılık tarafından Marintürk İstanbul City Port Pendik'de bu yıl 31.'si düzenlenen Boat Show'da, 280 mega yat, yelkenli ve motoryat görücüye çıktı. Tekne sahibi olmak isteyenlere deniz üstünde test etme imkanı sunan fuarda 7 günde 140 tekne siparişi alınırken, 12 milyon euroluk Princess Suudi Arabistanlı bir petrol şeyhi tarafından satın alındı. 7 günde 6 katamaran satışının gerçekleştiği fuarın en küçük ve en ucuz teknesi Stingray ise siparişlere yetişemedi. Bu yıl cruiser tipi küçük teknelere de ilgi büyük oldu. Özellikle İngiliz, Türk ve Orta Doğulu iş adamlarından gelen taleple 7 günde 280 milyon euroluk satış yapıldı. Bugün sona erecek Boatshow'da fiyatı, 35 bin TL'den başlayan tekneler, mega yatlar ve motor yatların fiyatları 12 milyon euroya kadar çıkıyor. Bu yıl 150 bin metrekare alanda kurulan fuarda 650'den fazla dünya markası yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...