Erdoğan: Gül, daha iyiye gidiyor

/ Kaynak: İHA
Erdoğan: Gül, daha iyiye gidiyor

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenine katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumuyla ilgili olarak, "Her geçen gün daha iyiye gidiyor" dedi.

Hava Harp Okulu'nun 58. dönem mezunu 197 teğmen, Cumhurbaşkanı Gül'e vekalet eden Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenle diplomalarını aldı. Konuşmaların ardından dönem birincisi Hava Teğmen Melih Döner, yaş kütüğüne 2012 yılı mezunları adına 58. dönem uçak maketini çaktı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Törende daha sonra, derece alan teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi. Dönem birincisi Teğmen Döner, diplomasını Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek'in elinden aldı. Dönem ikincisi Recep Mutlu'nun diplomasını Başbakan Erdoğan verdi. Dönem üçüncüsü Abdullah Berşah Kül, diplomasını Genelkurmay Başkanı Özel'den aldı. Bu arada, Hava Harp Okulu'nu bitiren diğer teğmenlere de 1962 yılı mezunu emekli subaylar tarafından diplomaları dağıtıldı. Mezun olan Ürdünlü iki misafir öğrenciye de diplomalarını bu ülkenin askeri ataşesi takdim etti. nbsp;

GELECEK DAHA GÜÇLÜ OLACAK
Başbakan Erdoğan, törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan mezuniyet töreniyle ilgili sorular üzerine, "Pilotlarımız bütün ebeveynleriyle birlikte, gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün üstün neticeleriyle, gerekse hükümetimizin Cumhurbaşkanımız adına vekili, şahsım ve bakan arkadaşlarımla birlikte burada bu mutlu anı yaşadık. Bende özellikle tüm teğmenlerimizi tebrik ediyorum ve inanıyorum ki Hava Kuvvetlerimiz bu teğmenlerimiz yeni bir güç kazanmış olacak. Ailelerine de özellikle mutluluklar diliyorum. Çünkü yavrularının bu anını yaşadılar. Bundan sonraki hayatlarında da başarılarının artarak devamı temennisindeyim. Her yıl 200'e yakın bu şekilde teğmenimizle farklı bir güce ulaşmış oluyoruz. İleri teknolojiyle yakaladığımız Hava Kuvvetlerimize inanıyorum gelecek çok daha güçlü olacak" diye konuştu. nbsp;"Gösterileri izlerken heyecanlandınız mı?" sorusuna Erdoğan, "Heyecanlanmamak mümkün değil. Tamamiyle bileğin ve yönetimin beyin gücünün oradaki pilot arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir performans ve cesaret diyeceğim Bir metre mesafede görüyorsunuz nasıl bir uçuş yapılıyor. Doğrusu ben zaman zaman ürküyorum. Milyonda bir ihtimal olsa da ürküyorum. nbsp;Ama burada alan müsait olduğu için burayı tercih etmişler" şeklinde karşılık verdi. nbsp;Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumunun sorulması üzerine, "Her geçen gün daha iyiye gidiyor" dedi. nbsp;
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...