Emekliye 322 lira zam!

- Güncelleme:
Emekliye 322 lira zam!

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 milyon 925 bin emeklinin maaşlarında 322 liraya varan iyileştirmeler yapıldığını belirterek, intibak farklarına ilişkin ödemelerin 1 Ocak 2013'te gerçekleşeceğini ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı sunumda intibak düzenlemesine ilişkin bilgi veren Bakan Çelik, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için bütçenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. İntibak düzenlemesiyle 2000 yılından önce emekli olan 1 milyon 900 bini aşkın SSK emeklisine gelişme hızının yüzde 75'inin verildiğini, 12 bini aşkın Bağ-Kur'lunun basamak artışlarından kaynaklanan mağduriyetlerinin giderildiğini anlatan Çelik, böylece yaklaşık 1 milyon 925 bin emeklinin maaşlarında 322 liraya varan iyileştirmeler yapıldığını söyledi. Çelik, "Bu konudaki çalışmalarımızı tamamladık. İntibak farklarına ilişkin ödemeler 1 Ocak 2013'te gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

KIDEM TAZMİNATI FONU AÇIKLAMASI
nbsp;Alt işverende 11 ay çalışan işçilerin kıdem tazminatı alamadığını hatırlatan Çelik, çalışanların yüzde 90'ının kıdem tazminatından yararlanamadığını söyledi. Taşeron ile ilgili çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Çelik, taşeronda çalışan işçilerin kıdem tazminatı sorununu çözmek için adım attıklarında kıdem tazminatı fonu konusunun gündeme geldiğini dile getirdi. Kıdem tazminatı fonu oluşturulması konusunun rafa kalktığını hatırlatan Çelik, taşeron konusunun maddelerinden birinin kıdem tazminatı olduğunu anlattı. Alt işveren çalışanlarının tazminat işlerini halletmek istediklerine işaret eden Çelik, alt işverende çalışanların mevcut sisteme dahil edilmesine işverenlerin karşı çıktığını belirtti. Çelik, şöyle konuştu: "Kıdem tazminatı fonunu rafa koysanız da koyamıyorsunuz. Taşeronu görüşüyorsanız, bu konu konuşulacak. Kıdem tazminatı gündemi yok, o rafta. Ama siz, alt işvereni konuşacaksanız tazminatı konuşmak durumundasınız. Böyle sıkıntılı bir konu var. Hükümet olarak biz, kıdem tazminatını rafa koyduk ama taşeron işçiyi konuşuyorsanız, tazminatı konuşacaksınız." Çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Çelik, ocak ayında bir taslağın ortaya çıkacağını ve taslağın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini kaydetti. nbsp;
nbsp; nbsp;
SÖZLEŞMELİ İŞÇİLERİN DURUMU
Belediyelerdeki sözleşmelerin kadroya alınması konusunda bir ihtilaf bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Orada şu istismara müsaade etmeyeceğiz. 'Nasıl olsa belediye sözleşmelileri 3 ay sonra kadroya alınacak, şu anda sözleşmeli eleman alalım' gibi bir durum olmayacak. Bir tarih koyacağız. Diğer sözleşmelilerin kadroya alınması talebi Bakanlar Kurulu'nda ve Meclis'te konuşuruz. Bizim çalışmamızda sadece belediyede çalışan 17 bin 800 sözleşmeli personel var. Sistem içindeki toplam sözleşmeli sayısı 156 bin." Bakan Çelik, memurların iş güvencesine ilişkin bazı tereddütler olduğunun belirtilmesi üzerine, "Biz, Devlet Memurları Kanunu ile ilgili değişikliği sendikalar ve konfederasyonlarla görüşmeden yapmayız. Yüzde 68 örgütlenmişler. Yüzde 68 örgütlü olunan bir yerde bu örgütlü kesim ile konuşmadan 657 ile ilgili bir değişiklik yapmayız" diye konuştu. nbsp; nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...