Londra notları - 5

- Güncelleme:
Londra notları - 5

SPOR Haberleri

2012 Londra Olimpiyat Oyunları, tüm heyecanıyla devam ediyor. İşte madalya tablosu, günün programı ve dünden notlar...

Londra notları - 5

HAVUZDA REKORLAR PARAMPARÇA
Kadınlar 100 metre kelebekte ABD'li Dana Vollmer, 55,98'lik derecesiyle, erkekler 100 metre kurbağalamada ise G.Afrikalı Cameron Van der Burgh, 58.46'lık derecesiyle dünya ve olimpiyat rekorlarının yeni sahipleri oldu. Kadınlar 400 metre serbestte ise Fransız Camille Muffat, 4.01:45'lik derecesiyle olimpiyat rekorunu kırdı. 4x100 serbestte ise Fransa sürpriz yaparak ABD'yi geçti.


RÜYA TAKIM HIZLI BAŞLADI
Londra Olimpiyat Oyunları'nın şampiyonluk favorisi ABD, turnuvanın iddialı takımlarından Fransa'yı 98-71'lik skorla mağlup etti. ABD'de de Kevin Durant 22 sayı, 9 ribaundla galibiyetin mimarı olurken Kevin Love 14, Kobe Bryant ise 10 sayılık bir katkı yaptı. Fransa'da ise Tony Parker 10 sayıyla oynadı.


TAMEKA WİLLİAMS ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ
Saint Kitts ve Nevisli kadın sprinter Tameka Williams, performans arttırıcı madde kullandığı şüphesiyle ülkesine gönderildi. Williams'ın, olimpiyat öncesi takım yetkililerine, bir madde kullandığından bahsettiği ancak maddenin ne olduğu konusunda bilgi vermediği öğrenildi. Williams, 100 ve 200 metrede mücadele edecekti.

ŞAMPİYONLAR GALİBİYETLE BAŞLADI
Wimbledon Tenis Turnuvası'nın son şampiyonları Roger Federer ile Serena Williams, olimpiyatlara galibiyetle başladı. Federer, Kolombiyalı Alejandro Falla'yı 6-3, 5-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup etti. Serena Williams ise Sırp Jelena Jankovic'i nbsp;6-3 ve 6-1'lik setlerle geçti. nbsp;Son Wimbledon finalisti Radwanska ise Alman Julia Goerges'e 2-1 yenilerek olimpiyatlara ilk turda veda etti.

BREZİLYA'DAN ÜÇLÜ SAMBA
Londra Olimpiyatları'na madalya umuduyla giden Brezilya, C Grubu maçında Beyaz Rusya'yı 3-1 mağlup ederek puanını 6'ya çıkararak liderliğini sürdürdü. Bardi'nin golüyle geriye düşen sambacılar, Pato, Neymar ve Oscar'ın golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Grubun diğer iki takımı Mısır ve Yeni Zelanda ise 1-1 berabere kaldı.

POTADA RAKİP ÇEK CUMHURİYETİ
Olimpiyat Oyunları'nda Angola ile yaptığı ilk maçını kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, bugün A Grubu'ndaki ikinci maçını Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Olimpiyat Parkı'ndaki Basketball Arena'daki karşılaşma TSİ 13.15'te başlayacak. Milli takımın rakibi Çek Cumhuriyeti, ilk maçında Çin'e mağlup olmuştu.

ALİCAN KAYNAR 18. SIRADA BİTİRDİ nbsp;
Yelken branşı finn sınıfında yarışlar başlarken, Türkiye'yi temsil eden Alican Kaynar, ilk yarışı 18. sırada tamamladı. Danimarkalı Jonas Hogh Christensen'in 52.37'lik derecesiyle ilk sırayı nbsp;aldığı 1. yarışta Alican Kaynar, 18. sırada finiş gördü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...