Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da polis aracına saldırı

 Diyarbakır'da polis aracına saldırı

GÜNDEM Haberleri

Dağkapı'da devriye görevi yapan polis aracına başka bir araçtan ateş açıldı. Saldırıda iki polis memuru yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis otosuna teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen silahlı saldırıda 2'si polis olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan bir şahsı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sur ilçesindeki Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsüne götüren polislerin içinde olduğu 21 A 7457 plakalı resmi polis otosuna, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polis otosunu çapraz ateşe tutan teröristler, olay sonrasında karanlıktan faydalanarak kaçtı. Saldırıda 2 polis memuru ve sağlık kontrolüne götürülen şahıs yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olay sonrasında bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Bölgedeki görgü tanıklarını dinleyen polis ekipleri, saldırganların 2 kişi olduğunu tespit etti. Daha sonra Diyarbakır genelinde geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. İl genelinde başlatılan operasyonlara özel harekat timleri de katılırken, il giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırganların kaçabilecekleri güzergahlarda güvenlik önlemi alındı.

Öte yandan, olay mahalli trafiğe kapatılırken, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri boş kovanlar üzerinde detaylı çalışma başlattı.

Saldırı sonrasında bölgeye gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra yaralıları ziyaret etmek üzere hastaneye gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...