HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İnternette sahte bankalara dikkat

- Güncelleme:
İnternette sahte bankalara dikkat

Ekonomi Haberleri

İnternet üzerinde kaynağı belirsiz çok sayıda finans kuruluşu her gün onlarca kişinin canını yakıyor. BDDK sahte bankalar konusunda vatandaşları uyardı


Son yıllarda, kaynağı belirsiz sunucular üzerinde sahte bilgilerle kurulan çok sayıda dolandırıcılık olayında kullanılan hayali bankalar can yakmaya devam ediyor. Türkiye'de de çok sayıda şikayete neden olan sahte bankalara konusunda BDDK vatandaşları uyardı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de faaliyet izni verilen kuruluşlar arasında "Manny Clearing House and Investment Bank" unvanlı bir banka bulunmadığını bildirdi.

BDDK'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de bir bankanın kurulması veya yurt dışında kurulmuş bir bankanın Türkiye'de şube veya temsilcilik açabilmesi için BDDK'dan izin alınmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.
nbsp;
Kuruluş, faaliyet ve temsilcilik açma izni verilen kuruluşların listesine de kurumun resmi internet sitesinde yer alan "Kuruluşlar" bölümünden ulaşılabildiği ifade edildi.
nbsp;
Kuruma yapılan başvurulardan, "www.mchib.com" adlı internet sitesinde çok sayıda gerçek dışı bilginin bulunduğu, bunlar arasında; "Manny Clearing House and Investment Bank"ın "Türkiye'de bankacılık yaptığı, mevduat topladığı, Türk finansal sektörünün düzenlenmesinden ve denetlenmesinden tek başına sorumlu olduğu" gibi ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Kurum tarafından Türkiye'de faaliyet izni verilen kuruluşlar arasında "Manny Clearing House and Investment Bank" unvanlı bir banka bulunmadığı belirtilerek, şöyle denildi:
nbsp;
"Anılan internet sitesinin faaliyetlerine ilişkin olarak Kurumumuzca ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş olmakla birlikte, söz konusu internet sitesinin faaliyetlerinin devam ettiği anlaşıldığından, üçüncü kişilerin zarar görmemesi açısından konunun kamuoyuna duyurulmasında yarar görülmektedir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...