Ayda üç gün çalışan bile emekli olabilecek

- Güncelleme:
Ayda üç gün çalışan bile emekli olabilecek

Ekonomi Haberleri

Kadın istihdamını artırmayı amaçlayan hükümet, gündelikçi kadının sigortalı olmasını sağlayacak, özel emekliliğine katkı yapacak... Çocuk bakımı için kadınların işinden ayrılmasının önlenmesi için kreş ücretinin bir bölümünü devlet ödeyecek, doğum izni 6 aya çıkacak

Hükümet, kadınların işgücü piyasasına katılımını artırmak için yeni bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planını içeren ve önümüzdeki günlerde yayınlanacak İstihdam Strateji Belgesi'nin en önemli başlıklarından biri, 'Esnek Çalışma Modeli' olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Günübirlik nbsp;çalışan veya yılda 2-3 ay çalışan kadınların hepsi neredeyse kayıt dışı. İstihdam büroları devreye girerse, kadınlar bu bürolar aracılığı ile işe gidecek. İstihdam büroları iş bulduğu kadınların kaydını SGK'ya yapacak" dedi. Eylem planına göre ev işlerine giden kadınların isteğe bağlı sigorta primlerine devlet desteği de yapılacak. Diğer çalışmalar da şöyle:
- Kırdan kente göç eden kadınların iş gücü piyasasına uyumu için program yapılacak, meslek geliştirme kurslarına yönlendirilecek.
- Şiddet mağduru kadınlar, eski hükümlüler, eşi ölmüş ya da boşanmış kadınların sosyal hayata katılımı desteklenecek.
- Çocuk sahibi kadınlar, kısmi süreli çalışma gibi esnek çalışma biçimlerine yönlendirilecek.
- Kadının çocuğa bakmak için uzun süre işinden ayrılmasını önlemek için kreş ücretinin bir bölümünü devlet karşılayacak.
- Kadının doğum izni 4 aydan 6 aya çıkarılacak, babalara verilen doğum izni süresi artırılacak. Çocuk bakımında sorumluluğun paylaşımı desteklenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...