HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

RTÜK: Amaç çocukları korumak

Kaynak:
RTÜK: Amaç çocukları korumak

GÜNDEM Haberleri  / 

RTÜK Başkanı Dursun, ''The Simpsons'' adlı çizgi filme yönelik müeyyidenin çocukları korumak amacıyla yayıncıya uygulandığını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, RTÜK'ün düzenlediği, senarist ve yapımcı Gani Müjde'nin katıldığı ''Medya ve Mizah'' konulu konferans öncesinde yaptığı konuşmada, RTÜK'ün, ''The Simpsons''a yönelik son müeyyidesine ilişkin tartışmalara değindi.


Dursun, çizgi filme ceza vermediklerini belirterek, ''İlgili kuruma müeyyide uygulamamız, RTÜK'ün Tanrı'yı koruma refleksinden kaynaklanan bir şey değil. Küçükleri korumaya yönelik bir müeyyide uygulanmıştır'' dedi.
Konuyla ilgili hazırlanan raporda manevi değerlerden bahsedildiğini ancak Üst Kurulun, boğaz kesme, parçalara ayrılma, öldürmeye teşvik etme gibi hususlar nedeniyle çocukların olumsuz etkileneceği varsayımından hareket ettiğini vurguladı.


''Bizim korumak istediğimiz çocuklardı. Bu çerçevede müeyyide uygulanmıştır'' diyen Dursun, şunları kaydetti:
''RTÜK olarak Simpsonlara ceza vermiş değiliz. Bunu yayınlayan kuruluşa müeyyide uyguluyoruz. İlgili kuruma müeyyide uygulamamız RTÜK'ün Tanrı'yı koruma refleksinden kaynaklanan bir şey değil. Küçükleri korumaya yönelik bir müeyyide uygulanmıştır. Zira söz konusu yayın öldürülme, kan, cinayet öldürmeye teşvikten, bir mizah çerçevesinde söylenmiş olsa bile, çocukların izleyebileceği bir saatte çocukların üzerinde olumsuz etkide bulunacağı kaygısından hareket edilmiştir.''

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...