Londra Olimpiyatları'na görkemli açılış

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Londra Olimpiyatları'na görkemli açılış

SPOR Haberleri  / İHA

Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları görkemli açılış töreniyle resmen başladı. 17 gün boyunca 10 binden fazla sporcu madalya için yarışacak.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30.'su, Londra Olimpiyat Oyunları muhteşem bir açılış töreniyle başladı. 200'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcu madalya kazanabilmek için yarışacak. Sanat yönetmenliğini "Slumdog Millionaire" filminin Oscarlı yönetmeni, Danny Bole'un yaptığı törende 10 bin gönüllü görev aldı.
Olimpiyatların açılışının ardından ülkelerin geçit törenleri oldukça renkli geçti. Türk Olimpiyat Kafilesi'nin tören alanından geçişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ayağa kalkarak ekibimize el salladı.

Açılışta, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek ve kaz gibi çiftlik hayvanlarının yer aldığı örnek bir İngiliz köyü kuruldu. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan törende, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenler sahne aldı.

114 TÜRK SPORCU

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları, Türkiye için öncekilerden farklı bir anlam taşıyor. Nedeni ise Türkiye'nin organizasyona, tarihindeki en fazla branş ve en kalabalık sporcu kafilesiyle katılması. Tam 114 Türk sporcu madalya için ter dökecek.
Türk bayan voleybol ve basketbol takımları da ilk defa Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak.

YÜZMEDE REKOR
Yüzücü Derya Büyükuncu da 6'ncı defa Olimpiyatlara katılarak bir rekora imza atıyor.

İLK YARIŞAN BENGÜL OLDU
Olimpiyatlarda mücadeleye çıkan ilk Türk sporcu milli okçu Begül Löklüoğlu oldu. 64 kadın okçunun mücadele ettiği sıralama atışlarında, 72 atış sonrasında 648 puan toplayan 24 yaşındaki Löklüoğlu, 26'ncı sırayı elde etti.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...