Sen bizim canımızsın

Sen bizim canımızsın

DİĞER SPORLAR Haberleri

Okulunda ziyaret ettiğimiz Can, "İnsanların üzülmemesi için bin kere olsa yine aynı şeyi yaparım. Çünkü benim hocalarım, kazanmam için baskı yapmıyor" dedi.



RÖPORTAJ

CAN BABALIK , down sendromlu özel bir sporcu. Yenidoğan Özel Eğitim Okulu'nun öğrencisi ve yine aynı okulun spor kulübünün de sporcusu. Can'ı, kulüplerarası bir yarışta, rakip takım sporcusuna yaptığı jestle tanıdı bütün Türkiye. Hocası tarafından kazanması için baskı gören bir sporcuya bilerek geçildi Can Babalık. Hem de ilk 50 metrede fark atmışken, durup bekleyerek. "Neden?" dediler, "O benden daha çok istiyordu" karşılığını verdi. Can Babalık neşeli ve özel bir çocuk. Tutkunu olduğu renkler sarı-lacivert... Ancak, tribünleri ateşe veren, kırıp döken taraftarlara şiddetle karşı... Varın gerisini Can'dan dinleyin...


YİNE OLSA, YİNE GEÇİLİRİM
"YARIŞ başlamadan önce yan kulvarda yaşananlara kulak misafiri oldum. Hocası sporcuya kazanması yönünde baskı yapıyordu. Adeta onu kazanmaya zorluyordu. Üzüleceğini düşündüm ve havuzda beni geçmesi için iki defa bekledim. Ben üçüncü oldum, o ise birinci... Hiç pişman değilim... Bir daha yarışsak, hiç düşünmeden yine aynı şeyi yaparım. İnsanlar sporda başarılı olamadığı zaman üzülmemeli..."


BURADA AİLE GİBİYİZ
"BEN hocam ve okulumun öğretmenlerinden hiçbir zaman baskı görmedim. Onlar, havuzda yarışmanın bile bir başarı olduğunu söylüyorlar. Kazansam da, kaybetsem de beni sevgi ile kucaklıyorlar. Hiçbir zaman kızmıyorlar. Çocukları, başaramayacakları konularda zorlamasınlar. Yalnızca sporda değil, diğer alanlarda da. Ben bu okulda çok mutluyum... Öğretmenlerimle ve arkadaşlarımla aile gibiyiz..."


YAKIP YIKMASINLAR
"HİÇBİR kulüple kavgayı sevmiyorum. Futbolcular sahaya kol kola gelsin, maç sonrası yine kol kola çıksınlar. Taraftarların sahaya yabancı madde atmalarına çok üzülüyoruz. Yakıp yıkmalarına, ortalığı savaş yerine döndürmelerine bir anlam veremiyoruz. Bunlara ne gerek var ki? Kardeş kardeş seyretsinler ve kulüplerini de ailelerini de üzmesinler..."


Sen bizim canımızsın nbsp;


F.BAHÇE'YE DROGBA GEREK!
Sıkı bir F.Bahçe taraftarı olan Can Babalık, takımın eksiklerini de bir bir dile getiriyor. "Dayım sayesinde F.Bahçeli oldum" diyen Can, "Fenerbahçeli bütün futbolcuları tanıyorum. Alex, Stoch, Semih, Gökhan ve Bienvenu'yü çok seviyorum. Takımlara çok yabancı almasınlar. Az ama kaliteli yabancı alsınlar. Mesela Drogba'yı F.Bahçe'de görmeyi çok isterim. Bu sene şampiyonluğu kıl payı kaçırdık, ama seneye mutlaka kazanırız..." diye iddialı konuşuyor... nbsp;Okulun yöneticileri Cemal Delikanlı, Nezehat Çini ve hocası Cengiz Göktaş, "Hedefimiz Can gibi çocukları hayata kazandırmak" diyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...