Galatasaray: 3 - Akhisar Belediyespor: 0

Galatasaray: 3 - Akhisar Belediyespor: 0

FUTBOL Haberleri

Fatih Terim, Aksihar Belediye karşısında rotasyona giderek, 5 yedeği sahaya sürdü, Burak Yılmaz (2) ve Sercan Yıldırım'ın golleri Cimbom'a 3 puanı ve üst üste 3. galibiyeti getirdi.

Galatasaray ligin yenisi Akhisar'a acımadı: 3-0. Fatih Terim'in rotasyonlu kadrosu, sezonun belki de en rahat maçını oynadı. Başlama düdüğüyle birlikte zayıf rakibinin üstüne adeta kâbus gibi çöken Galatasaray, tek kale oynadığı ve Burak Yılmaz'ın yıldızlaştığı maçta farka koştu. Sarı-kırmızılı futbolcuların emeklerini görmezden gelmek anlamına gelmezse, 90 dakika "Bu Akhisar'ın Süper Lig'de ne işi var?" dedirtti. Üç pası üst üste yapamayan ve ilk dakikadan itibaren Galatasaray'ın presi karşısında teslim olan Ege temsilcisi, kalesinde ilk tehlikeyi 7'de Selçuk'un şutunda atlattı. 28'de Emre Çolak'ın ortasında arka direkte topa vuran Burak, kaleci Oğuz'dan seken meşin yuvarlağı ikinci dokunuşunda ağlarla buluşturdu: 1-0. 35'te Kürşat'ın büyük hatasını affetmeyen Burak, Sercan'a "Al da at" dedi. Sercan da boş kaleye topu yuvarladı: 2-0.

MUSLERA SIKINTIDAN PATLADI
Rahat bir maç oynamasına rağmen iştahından bir şey kaybetmeyen Galatasaray, devreye de hızlı girdi. 55'te Emre Çolak'ın köşeye giden şutunu son anda kornere tokatlayan kaleci Oğuz 58'de bu defa topu ağlarında gördü. İkinci golde Burak'ın Sercan'a yaptığını bu defa Hamit, Burak'a yaptı. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Hamit, boş durumdaki Burak'ı; golcü futbolcu da ağları görerek skoru 3-0'a getirdi. Bu golden sonra Aydın, Yekta ve Amrabat'ı oyuna atan Fatih Terim, rotasyondan sonra diğer oyuncularını da dinlendirme fırsatı buldu. Manchester United maçının yarasını Akhisar karşısında saran Galatasaray'da uzun süre sonra forma şansı bulan Riera ve gol atmasına rağmen Sercan vasat oyunlarıyla beklentilerin uzağında kaldı. 90 dakika boyunca Muslera'nın topu bir defa bile elle tutmaması maçın belki de özetiydi.

GOLLER: Burak (dk.28 ve 58), Sercan (dk.35)
HAKEMLER: Mete Kalkavan, İsmail Şencan, Cemal Bingül nbsp;
4.HAKEM: Serkan Çınar
GÖZLEMCİ: Sebahattin Şahin

TERİM: nbsp;Fırsatı iyi kullandılar
Manchester United maçı sonrası kadroda rotasyona giden ve Akhisar Belediyespor karşısında 5 as oyuncusunu dinlendiren Teknik Direktör Fatih Terim, "Çok da zorlandığımız söylenemez. Takımın konsantrasyonundan memnunum. Forma bulan oyuncular fırsatı iyi kullandı diyebilirim. Burak'ın kendisi atmayıp golü arkadaşına attırması çok önemli. Bunlar değişik duygular. Takım arkadaşlığını gösterir. Bu açıdan da mutluyum" dedi. nbsp;

BURAK: SERCAN DA ATSIN İSTEDİM!
KENDİNE GÜVENİ GELSİN
Akhisar maçında 2 gol atıp bir de asist yapan Burak Yılmaz kendisi için çok güzel bir gece olduğunu söyledi. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Sercan'ın da atak yaptığını görünce pas verdiğini söyleyen Burak, "Topu kaptım kendim de gol atabilirdim. Sercan'ı görünce içimden ona pas vermek geçti. Uzun zamandır oynamıyordu, bir güven olsun istedim" dedi. Sercan da Burak'a teşekkür ederken, "Şans bulduğum için çok sevinçliydim. Burak ağabey kendi atacağı golü bana attırdı. Formumu yakalarsam daha iyi işler yapacağıma inanıyorum" dedi. nbsp;

Riera nihayet!
Galatasaray'ın yıllık 2.9 milyon euro garanti ücret ödediği Albert Riera, bu sezon ilk defa forma şansı buldu. Düne kadar 18 kişilik kadroda yer alan İspanyol oyuncu, Akhisar karşısında ilk 11'de sahaya çıktı ve savunmanın solunda görev yaptı.

Derbi Cimbom'un
Coca Cola Akademi U-18 Elit Ligi'nin 6. haftasında G.Saray, tarihi rakibi F.Bahçe'yi 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, Florya'da oynanan mücadelenin 90+2. dakikasında gelen golün sevincini maçı kenarda izleyen Eboue, Burak, Gökhan, Semih ve Dany'ye sarılarak paylaştı.

Arif'e sevgi seli
Türk Telekom Arena'daki her maç öncesi bir efsane sporcusunu anan Galatasaray, Akhisar Bld. karşılaşması öncesi Arif Erdem'i plaketle ödüllendirdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Arif Erdem'i tribünlere çağırarak büyük sevgi gösterisinde bulundu.

6.HAFTANIN PROGRAMI

28 EYLÜL CUMA
20.00 nbsp;Ordu-G.Saray, nbsp;

29 EYLÜL CUMARTESİ nbsp;
16.00 nbsp;Bursa-G.Antep, nbsp;
19.00 Akhisar Bld.-K.Karabük, nbsp;
Kasımpaşa-F.Bahçe, nbsp;

30 EYLÜL PAZAR nbsp;
16.00 G.Birliği-Kayseri, Eskişehir-Belediye, 19.00 M Park Ant-Sanica Elazığ, Trabzon-Mersin İY, nbsp;

1 EKİM PAZARTESİ nbsp;
20.00 nbsp;Beşiktaş-Sivas.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...