HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Airbus'tan Türkiye'ye 2.5 milyar dolar

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Airbus'tan Türkiye'ye 2.5 milyar dolar

Ekonomi Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, not artışı sonrası Fransız firmaların Türkiye ile ilgilenmeye başladığını belirterek Airbus'ın 2.5 milyar dolar yatırım öngördüğünü söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, not artışı sonrası Fransız firmaların Türkiye ile ilgilenmeye başladığını belirterek Airbus'ın 2.5 milyar dolar yatırım öngördüğünü söyledi. Çağlayan, resmi bir ziyaret için geldiği başkent Paris'te Fransa'nın önde gelen yatırımcı firmalarının CEO'larıyla bir araya geldi. nbsp; nbsp;
Çağlayan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, nbsp; "Gerek Areva, gerekse Airbus Türkiye'deki varlıklarını artırmak istiyor. Airbus, 2.5 milyar dolar civarında bir yatırım öngörüyor ve Türkiye'de çok önemli tedarikçilerle birlikteler. Bu ilişkinin karşılıklı kazan-kazan ilişkisi olması gerektiğini söyledik" dedi. Areva firmasının Akkuyu ve Sinop santralleri konusunda ortak çalışma talebinde bulunduğunu, Pasteur firmasının da biyoteknoloji konusunda önemli bir yatırım arzusu içinde olduğunu dile getiren Çağlayan Sanofi firmasının da sağlık konusunda Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini belirterek, "Aşı üretip Türkiye üzerinden dışarıya açılma düşünceleri olduğunu öğrendik " diye konuştu.

##tgvideo##

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...