Hiroşima felaketinin 67. yıldönümü

Hiroşima felaketinin 67. yıldönümü

DÜNYA Haberleri

Japonya, Hiroşima şehrine ABD tarafından atom bombası atılmasının 67. yıl dönümünü anıyor. Hiroşima'da 2. Dünya Savaşı'nın sonunda atom bombasıyla 140 bin kişinin ölümü, binlerce kişi tarafından barış için fenerler yakılarak anıldı.

Hiroşima'da Atom Bombası Kubbesi'ndeki fenerli anma merasimine çocuklar da katıldı. nbsp;
6 Ağustos 1945'te şehre atom bombası, zamanın ABD Başkanı Harry Truman'ın emriyle atıldı. 15 bin TNT bombası gücündeki bomba 8 kilometrekarelik bir alanı etkiledi, binaların yüzde 60'tan fazlası yıkıldı. Patlamada çok sayıoda kişi de sakat kaldı ve uzun dönemli hastalıklar çekti. ABD, 3 gün sonra da diğer Japon şehri Nagasaki'ye bir atom bombası attı, 70 binden fazla kişi öldü.
78 yaşındaki Hiroshimalı Susumu Miura, Tokyo Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'de halen çok sayıda kişinin atom bombası atılmasını savunduğunu, bunu öğrenince çok kızdığını ifade etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...