Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Masalları andıran görüntüler

Masalları andıran görüntüler

YAŞAM Haberleri

İngiliz fotoğrafçı Carl Warner (47), meyve, sebze, et ve peynir gibi tamamen gıda maddelerini kullanarak masalları andıran görüntüler oluşturuyor. Daha sonra bunların fotoğraflarını çeken Warner, fotoğrafları "Gıda Dünyası" isimli kitapta yayımlayacak.

Çalışmalarını Londra'daki bir stüdyoda sürdüren Warner, peynirden piramit, şekerden ev, salatalıktan orman yaptı. Warner, eserleriyle çocuklara sebzeyi sevdirmek istediğini söyledi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İngiliz fotoğrafçı, "Çocukların sebzeye karşı önyargıları vardır. İşte ben bu önyargıyı kırmak istiyorum. Mesela çocuklar kuşkonmazı sevmezler. Ama siz kuşkonmazı bir roket ya da kule olarak gösterirseniz kuşkonmazı sevmeye başlarlar" dedi. Warner, eserlerinin hastaneler ve besin kuruluşları tarafından da çocukları olumlu yönde etkilemek için kullanıldığını ifade etti. nbsp;
Warner, çalışmalarını önce kâğıda çizdiğini, sonra uygun gıda maddelerini tedarik ettiğini, bunları birkaç gün uğraşarak belli bir kompozisyon dahilinde bir araya getirdiğini, sonra da fotoğrafını çektiğini söyledi. nbsp;
Eserlerin bir kısmı halen Westfield'da bir sergide sergileniyor. nbsp;
Warner, her zaman övgü almadığını, bazen de "Bu kadar aç insan varken, gıdaları niçin zayi ediyorsun?" diye tepki aldığını belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...