Ankara'da toplantı üstüne toplantı

Ankara'da toplantı üstüne toplantı

GÜNDEM Haberleri

Suriye tarafından atılan top mermisinin Şanlıurfa'da 5 kişinin ölümüne yol açması, Ankara'yı alarma geçirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olay sonrası Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla acil toplantı yaptı. Başbakan Erdoğan da, bürokratları ve danışmanlarıyla toplandı. Daha sonra Erdoğan, Başbakanlık'ta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel'le bir araya geldi.

Suriye tarafından atılan top mermisinin Şanlıurfa'da 5 kişinin ölümüne neden olması Ankara'yı hareketlendirdi.
Olayın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ı arayarak bilgi aldı. Erdoğan ayrıca, Genelkurmay Başkanı Nedet Özel'le de bir telefon görüşmesi yaptı. nbsp;
Gelişme, bu akşam AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı yemeğe katılmayı planlayan Erdoğan'ın, programında değişikliğe neden oldu. nbsp;Yapılan açıklamada Erdoğan'ın yemeğe katılmayacağı bildirildi.

DAVUTOĞLU'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ
Patlamayla ilgili gelişmeleri Dışişleri Bakanlığı da yakından takip ediyor. nbsp;Haberin duyulmasının ardından telefon diplomasisine başlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sırasıyla, BM Suriye Özel Temsilcisi Lakdar Brahimi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile görüştü. nbsp;Ban'ın görüşmede, "Türkiye Suriye ile iletişimi kesmemeli" açıklamasını yaptığı öğrenildi. nbsp;Bugünkü rutin programını iptal eden Bakan Davutoğlu, Genelkurmay ve Şanlıurfa Valisi'nden de bilgi aldı.

BAŞBAKANLIKTA ACİL ZİRVE
Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı bürokratları ve yetkililer ile bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık Resmi Konut'a geçti. nbsp;Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki 3,5 saat süren toplantıya, nbsp;Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...