Bakan Ergün'ün yeni makam aracı

/ Kaynak: İHA
Bakan Ergün'ün yeni makam aracı

Politika Haberleri  / İHA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Formula G ve Hidromobil Yarışları'nın startını verdi. Ergün, daha sonra güneş enerjisi ile çalışan aracı kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Formula G ve Hidromobil Yarışları nbsp;İzmit Körfez Pistinde yapıldı. Yarışların startını Bakan Ergün verdi. Damalı bayrağı sallayan Bakan Ergün daha sonra güneş enerjisi ile çalışan aracı kullandı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ergün," "Kuşkusuz güneşten elde ettiğimiz enerjiyi otomotiv sanayinde de kullanacağız. Çünkü, enerjinin depolanması gibi alanlarda çok ciddi çalışmalar var. Dün, TÜBİTAK'ta nanoteknolojisi çalıştayı yaptık. Orada birçok akademisyen, nanoteknolojinin aynı zamanda enerji üretimi ve enerji depolanması konusundaki çalışmalara da değindi. Nanoteknolojideki gelişmelerle birlikte güneşten enerji elde etmenin hızı daha da artacak. Aynı zamanda çok daha küçük alanlarda çok büyük enerji depolanması da gündeme gelecek. Onun için bu çalışmalar son derece önemli. Bunları yapan zaten üniversitelerimiz, üniversitelerdeki genç arkadaşlarımız. TÜBİTAK olarak bu yarışları destekliyoruz. Burada bir takım yarışması var. Bir pilot buraya oturuyor ama arka planda bir takımı var. Onun teknik çalışmalarını, yazılım yapan, optimizasyonu sağlayan, onun yolda enerjiyi en verimli şekilde kullanmasını sağlayan bir takım çalışması var. Bu da son derece önemli. Onun için bu yarışlar, son derece önemli"dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları İzmit Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak. 40 üniversiteden yarışmacıların katılacağı organizasyonda Formula G-Güneş Arabaları Yarışına 41 takım, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışlarına ise 24 takım katıldı. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...