Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sibel Can'ın cipinin hikâyesi film gibi!

Sibel Can'ın cipinin hikâyesi film gibi!

GÜNDEM Haberleri

Kaçak araçların izinin farklı illerdeki bayilere satılarak kaybettirildiğini belirten müfettişler, dikkat çekmemek için de vergilerin internet üzerinden düşük olarak ödendiğini söyledi

Bir ucu Sibel Can'a kadar gelen kaçak lüks araç operasyonunun diğer ucu ABD'ye uzandı. Olayı araştıran gümrük müfettişler, kaçak lüks araçların izlerinin, farklı şehirlerdeki bayiler arasında sürekli el değiştirilerek kaybettirildiğini ve değerinin düşürüldüğünü belirledi. Araç tüketiciye satılacağı sırada dikkat çekmemesi için internet üzerinden vergi beyanı yapılıp düşük oranda vergisi yatırılıyor. Polisin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile yürüttüğü kaçakçılıkla mücadele operasyonunun detayları belli olmaya başladı. Buna göre, 11 bin araçlık dev bir operasyon ortaya çıktı. VERGİ İNTERNETTEN Operasyon kapsamında, gümrük müfettişleri iki hafta önce ABD'ye giderek, Türkiye'ye sokulan araçların piyasa fiyatı, tercih ve kıymetleri konusunda incelemede bulundu. ABD'deki yetkili kamu kurumlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Edinilen bilgilere göre, lüks araçların ithalinde ithalat vergisi ve KDV'yi gümrük idaresi tahsil ediyor. İthalat da farklı gümrüklerden yapılıyor. ÖTV ise vergi dairesine satış esnasında ödeniyor. İthal edilen araçlar, farklı illerdeki bayiler arasında sürekli daha düşük bedelle el değiştiriyor. Böylece hem aracın izi kaybettiriliyor, hem de her bir bayide vergisiz olan araç daha düşük bedele satılıyor. Son bayiye geldiğinde ise aracın değeri 5'te bir oranında düşmüş oluyor.ÜNLÜ SANATÇININ ARABASI BAYİ BAYİ GEZMİŞ Şarkıcı Sibel Can'ın cipine el konulmasıyla farklı bir boyut kazanan lüks araçlara dönük soruşturma, hız kesmeden devam ediyor. Yapılan incelemelerde Sibel Can'a ait cipin fiyatı farklı illerdeki bayilere satış yoluyla düşürüldü. Böylece daha az ÖTV ödendi. Lüks araçlar maliyenin takibinde İlk bayiden vergi alınmadığı için 500 bin euroluk Ferrari'yi bayi bayi gezdirip 250 bin euroya düşürüyorlarmış Sibel Can'ın lüks cipiyli patlak veren olayda gözler Türkiye'ye getirilen Ferrari, Porsche, Lamborghini gibi lüks araçlara çevrildi. Bu araçların peşine düşen Maliye Bakanlığı eksik ödenen vergileri toplayacak. Konuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapan müfettişler, "500 bin euroluk bir Ferrari, ilk bayiye vergisiz olduğu için 450 bin euroya gidiyor, en az 5 bayide el değiştiren araç, 250 bin euroya satılıyor. Bayiler, vergi ödemediği için bu araçları daha düşük bedelle elden çıkarabiliyor. Vergi matrahı yarı yarıya düşürülüyor. Aracın ÖTV'si de piyasa değeri olan 500 bin euro değil, 250 bin euro üzerinden ödeniyor. Gümrük yetkilileri, birinci el olarak satılan ikinci el araçları kapsayan bu operasyonda, araçların 5 bin kilometreye kadar kullanılmış olduğunu belirledi. Kullanılmış araçlar temizleme işlemi yapılarak birinci el gibi satılıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...