AK Parti'den yedek milletvekilliği teklifi

AK Parti'den yedek milletvekilliği teklifi

Politika Haberleri

Milletvekilinin ölümü ya da üyeliğinin düşmesi durumunda o vekilin seçim bölgesinden bir sonraki aday milletvekili olarak meclise girecek.

AK Parti'nin TBMM Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu yasama ile ilgil önerileri arasında önemli bir düzenlemenin de yer aldığı ortaya çıktı. AK Parti'nin teklifine göre bir milletvekilinin ölümü ya da milletvekilliğinin düşmesi gibi durumlarda, o milletvekilinin seçim bölgesinde kendisinden sonraki aday milletvekili olarak TBMM'ye gelecek. Milletvekilliğinin yedeği uygulaması bağımsız adaylar için de geçerli olacak. Bağımsız adaylar, aday olurlerken, kendilerinin üyeliğinin sona ermesi durumunda kimin yerlerine milletvekili olacağını da belirleyecekler. Almanya'da da uygulanan "Yedek milletvekilliği" teklifi hayata geçerse, 2011 yılında Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekillliğiyle ilgili yaşanan krizler olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...