HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öğretmenlere de rapor takibi geliyor

Kaynak:
Öğretmenlere de rapor takibi geliyor

GÜNDEM Haberleri  / 

OECD'de öğretmenlerin devamsızlık ve rapor oranı en yüksek ülke Türkiye çıktı. MEB de sık rapor alıp derslerin boş geçmesine yol açan öğretmenleri takibe alıp, suistimali olanlar için yasal işlem başlatacak.

Bugüne kadar sürekli öğrencilerin devamsızlık yapmamaları için mücadele veren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yıl öğretmenlerin de okula devamsızlıklarını mercek altına alacak. OECD ülkeleri içerisinde öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke ve yine rapor alma ve işe gitmeme oranı en yüksek ülkenin Türkiye çıkması MEB harekete geçirdi. Derslerin boş geçmemesi için bir takım tedbirler alacak olan Bakanlık, rahatsızlığı bulunmadığı halde rapor alarak okula gitmeyen ve derslerin boş geçmesine neden olan öğretmen hakkında yasal işlem başlatacak. İlk gün ilk dersten itibaren, son gün son derse kadar bütün öğretmenlerin derste öğrencilerinin başında olması sağlanacak. Bayram hazırlıkları ile sınav takvimi bahane edilerek sınıfların boşalması önlenecek. Öğretmenlerin okulla ilgili yürüttüğü projeler sebebiyle bile dersler boş geçirilmeyecek. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...