"Helikopter neden düştü?"nün cevabı

"Helikopter neden düştü?"nün cevabı

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Dağlıca'da düşen helikopterle ilgili iddialara net cevap verdi: "Helikopter, teknik arıza nedeniyle düştü. İddialar örgüt propagandası..." Kazadan yaralı kurtulan Jandarma Pilot Binbaşı Konukçu ise, "Havadan indirme yapmak için istikametimizi tepeye çevirdiğimiz anda süratle güç ve takatsizlik yaşadık" dedi.

Hakkâri'de 5 askerimize mezar olan helikopterin inişe geçtiği sırada uzaktan kumandalı mayının patlatılmasıyla düştüğü ileri sürülmüştü. İddiayla ilgili açıklama yapan nbsp;Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, "Helikopter, teknik arıza nedeniyle düştü. İddialar örgüt propagandası" dedi.

##tgvideo##


Yaralı binbaşı kazayı anlattı

Bu arada, helikopter kazasından yaralı kurtulan Jandarma Pilot Binbaşı Kürşat Celal Konukçu, "Havadan indirme yapmak için istikametimizi tepeye çevirdiğimiz anda süratle güç ve takatsizlik yaşadık" dedi. nbsp;Binbaşı Konukçu, görev bölgesine gitmek üzere Yüksekova'dan üç helikopter ile kalkış yaptıklarını belirterek, kalkış öncesinde bölük komutanı tarafından iniş yapılacak yerin koordinatlarını aldıklarını söyledi. nbsp;
nbsp; İniş yapacakları bölgeye ulaştıklarında daha önceden yapılmış, ancak boş olan mevziler gördüklerini anlatan Konukçu, şöyle konuştu: nbsp;"Mevzileri gördüğümde, 'oraya indirmeyelim, mayın yüzünden zayiat verebiliriz' dedim ve daha kenarda bir nokta seçtim. Helikopter ile o noktaya geldik ve tutunduk. O esnada havadan indirmeye kara vermiştik. Havadan indirme yapmak için istikametimizi tepeye çevirdiğimiz anda süratle güç ve takatsizlik yaşadık. Ben daha önce böyle yoğun bir güç düşüşü görmemiştim. Çaresiz kaldık ve yangın çıkmasın, patlama olmasın diye motor güç kollarını kapattık ve yamaçtan 200 metre aşağı doğru kaymaya başladık."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...