CHP Apaydın kampını Meclis'e getiriyor

CHP Apaydın kampını Meclis'e getiriyor

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ''Bununla (Apaydın Kampı) ilgili olarak Meclis açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceğiz''


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Apaydın Kampı ile ilgili olarak ''TBMM açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceklerini'' bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Kanal D ana haber bülteninde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu heyetinin Apaydın Kampı'nda incelemelerde bulunduğunun hatırlatılması ve CHP'li üyelerin incelemeye neden katılmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, kampın yeniden düzenlendiğini, CHP'li üyelerin de ''tiyatro oyununun figüranı olmamak'' için kampa gitmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Apaydın Kampı'nın ''askeri kamp'' olduğunu söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Eğer gidip orada askeri görmüyorlarsa demek ki bir sorun var. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı şunu söyledi; 'O kamp dışında niye başka kamplara gitmediler de ille o kampa gitmek istiyorlar? Çünkü diğer kamplar serbest, oraya gidebilirlerdi'. Niye o kamp yasaktı? Niçin aradan belli bir süre geçtikten sonra serbest oldu? O kampta silahlı militanlar vardı, silahlı militanların fotoğrafları yabancı basında yer aldı. O kampta Özgür Suriye Ordusu'nun kaldığı kendi internet sayfasında ilan edildi, adres olarak gösterildi'' diye konuştu.

Yabancı askerlerin Türkiye topraklarında bulunabilmesi için TBMM'nin izni gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kampın yasa dışı, durumun da hem uluslararası hukuka hem de anayasaya aykırı olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, ''Onun için bu, Yüce Divanlık bir suçtur. Bununla ilgili olarak Meclis açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceğiz. Hükümet kesinlikle suç işlemiştir'' dedi.

Dış politikanın başka bir ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmesi halinde başarısızlığın kesin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Bugün gelinen Suriye batağında yaşanan da budur'' ifadesini kullandı. Türkiye'nin yalnız bırakıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, kamplarda yaşayan 80 bin Suriye vatandaşının kış şartlarında zorluk yaşayacağını, ''insanlık dramı'' ile karşı karşıya kalınacağını savundu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin AK Parti ve MHP ile bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da ''Benim öyle bir düşüncem söz konusu değil. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı liderleri toplarsa elbette giderim'' yanıtını verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...