Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bekleme salonlarındaki dergilere dikkat!

Bekleme salonlarındaki dergilere dikkat!

YAŞAM Haberleri

Doktor muayenehaneleri ve benzeri yerlerdeki bekleme salonlarında bulunan eski dergilerin mikrop yuvası olduğu açıklandı.

Enfeksiyon uzmanları, bir haftadan fazla süredir bekleme salonlarında bulunan tüm dergilerin atılmalarını ya da yeniden dönüşüme verilmelerini tavsiye etti.
İngiltere Sağlık İdaresi (NHS) dişçilere talimat göndererek eski dergilerin yol açtığı zararlar konusunda uyarılarda bulundu. Gerekli önlemlerin alınmaması halinde denetlemelerde dişçilerin cezalandırılacağı ikazında bulunuldu.
NHS'nin talimatı konusunda açıklamalarda bulunan Dorset'teki diş hekimi Monica Symes, eski dergilerin hastalar için risk teşkil ettiğine inanamadığını ifade etti. Muayenehanesinde 2004 tarihli dergilerin de bulunduğunu ifade eden Symes, mümkün mertebe aktüel dergiler bulundurmaya çalıştığını ama eski dergilerden de oldukça ilginç olanlarının olduğunu söyledi.
Genel Diş Konseyi'nden Dr. John Milne de, "Bekleme salonlarına dergiler konulması çok faydalı bir uygulama. Bu sayede hastaların beklerken endişeleri giderilmiş oluyor ama özellikle eski dergiler hastaların mikrop kapmasına yol açabilir" dedi.
Kuş gribi gibi salgınlarda muayenehanelerdeki bekleme salonlarında dergiler kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...