Gül'den Esad yorumu

- Güncelleme:
Gül'den Esad yorumu

Dünya Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reuters haber ajansına, "İşler giderek çok kötü senaryoya doğru yaklaşıyor" açıklamasında bulundu

nbsp;
Cumhurbaşkanı Gül, Reuters'a konuştu : Esad görevini yardımcısına bıraksın


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye krizinde Yemen modelini önerdi. Reuters'e konuşan Gül, Yemen'de olduğu gibi, Suriye lideri Esad'ın geçiş sürecinde görevi yardımcısına bırakabileceği mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, "Suriye'de işler giderek kötüleşiyor" dedi.

ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Gül, Suriye lideri Beşar Esad'a git çağrısını yineledi. Ama bu kez krizin çözümünde yol haritası da koydu. "Suriye lideri Esad, Yemen'de olduğu gibi geçiş sürecinde görevini yardımcısına bıraksın" mesajı verdi. "Yemen modeli'ni Suriye'de de uygulayabiliriz" dedi.Gül, "En makul gözüken o, ortada bir misal var. Diğer opsiyonların hepsi halkın da devletin de zarar göreceği opsiyonlar. Arzu edilir ki, Esad ve yakınları bunu görürler; Suriye'ye halka yapabilecekleri en iyi iyilik bunu yapmaları" diye konuştu.Gül'e göre, Suriye'deki durum giderek çok kötü senaryoya doğru yaklaşıyor. Gül, "Mevcut rejim ne yaparsa yapsın gecikti. Son yaptıkları anayasa değişikliği ve referandum yolun başında yapılsaydı belki uygun olurdu" şeklinde konuştu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İŞARETİ VAR

Gül'ün, Suriye muhalefetine de mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, olası rejim değişikliği sonrasına işaret etti ve uyarıda bulundu: "İntikam üzerinden hareket edilmemeli. Herhangi bir rejim değişikliğinde, bir rövanşist durumun olmayacağı, bir kaosun olmayacağı, ekstrem bir yönetim tarzının söz konusu olmayacağı, tam tersine özgürlükçü, bağımsız bir yönetim tarzı için tam güveni vermesi gerekiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...