Antalya'da Aslı'ya görkemli karşılama

- Güncelleme:
 Antalya'da Aslı'ya görkemli karşılama

SPOR Haberleri

Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, memleketi Antalya'da coşku ile karşılandı.

Aslı Çakır'ı havaalanında ailesi, yakınları, İl Gençlik Spor Müdürü ve Vali Yardımcısı karşıladı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çakır, memleketini çok özlediğini ve memleketine geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Olimpiyattaki başarısından gurur duyduğunu söyleyen Aslı Çakır Alptekin, ailelerin çocuklarını spora teşvik etmelerini tavsiye etti. İnsanların kendisini görüp tanıması ve her yerden dualar edildiğinin kendisini mutlu ettiğini belirten Çakır, Türkiye'ye ettikleri dualarından dolayı teşekkür etti.

Süreyya Ayhan'ı örnek olarak çalıştığını ifade eden Çakır, onun bir Avrupa şampiyonu olduktan sonra Türklere bir örnek olduğunu dile getirdi.

Gerçek bir Türk kızının neler yapabileceğini Süreyya'nın gösterdiğini aktaran Çakır, "Atletizm tarihinin önünü o açtı. Ona teşekkür ediyorum. İleride daha çok başarı gelecektir. O yaşayan bir efsane onun kıymetini bilmemiz lazım. Onun üzerinde bir baskı olduğundan dolayı şampiyonluğu kaybetti. Ama ben kazanacağım diye dolabıma yazmıştım. İnanmak başarmanın yarısıdır. Bende inandım ve başardım." diye konuştu.

Bir gazetecinin düğün ne zaman sorusuna ise, tarihi tam olarak belirleyemediklerini ve en kısa zamanda konuşacaklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...