Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BDP valiyi hedef gösterdi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
BDP valiyi hedef gösterdi

Politika Haberleri  / AA

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaşanan olaylarda adeta bir savaş yaşandığını savundu. Diyarbakır Valisi'nin tutumunu eleştiren, Tan "Vali kendine dikkat etsin"diye tehdit etti

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde öneri hakkında söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaşanan olaylarda adeta bir savaş yaşandığını savunarak, Diyarbakır Valisi'nin tutumunu eleştirdi. Tan'ın, "Vali kendine dikkat etsin." sözleri tepki topladı.

Söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, "Kimsenin devletin valisini tehdit etmeye hakkı yok. Bu haddi de değil." diye karşılık verdi. Köksal'ın bu açıklamaları üzerine BDP'li vekiller kürsüye yürüdü. Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, oturuma 5 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Genel Kurul görüşmeleri yeniden başladı. BDP Şırnak Milletvekili oturduğu yerden ayağa kalkarak, "Saldırganları burada koruma üslubu Meclis'in, demokrasinin temeline dinamit atmaktan başka bir şey değildir. Bu kürsüde bütün milletvekilleri Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı onaylıyor mu onaylamıyor mu, söylemeli." şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Sadık Yakut, "Ben Türk'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Eğer güvenlik güçleri yaptıysa... Aynı zamanda bir milletvekilinin güvenlik güçlerine yaptığı saldırıyı da kınıyorum." dedi.

AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ise Cizre'deki olaylarda açılan ateş sonucu bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlattı. Güvenlik güçlerinin sabrı elden bırakmayıp, oyuna gelmediğini dile getiren Köksal, "Güvenlik güçlerimizin sabrını kutlamak istiyorum." ifadesini kullandı. Ahmet Türk'e yapılan saldırının da asla tasvip edilemeyeceğini dile getiren Köksal, "Kimse bunu istismar etmesin. Nazlı bayrağımızı kimse indirtmeyecek. Milleti kimse böldüremeyecek. Güvenlik geçlerimiz mazlumların sığındığı bir liman, kanun tanımazların da korkulu rüyası olmaya devam edecektir." sözlerini kaydetti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...