Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Önce diskalifiye sonra şampiyon oldu

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Önce diskalifiye sonra şampiyon oldu

SPOR Haberleri  / AA

Olimpiyatları'nda atletizmde erkekler 1500 metre finalini, IAAF'nin önce diskalifiye edip daha sonra yarışmasına izin verdiği Cezayirli Taoufik Makhloufi kazandı.


Londra Olimpiyatları'nda atletizmde erkekler 1500 metre finalini, IAAF'nin önce diskalifiye edip daha sonra yarışmasına izin verdiği Cezayirli Taoufik Makhloufi kazandı.

Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan atletizm yarışmalarında erkekler 1500 metre finalinde, Cezayirli Taoufik Makhloufi, 3:34.08 dakikalık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

1500 metrede kariyerinin en iyi derecesi olan 3:30.80'i bu sezon koşan 24 yaşındaki Makhloufi, olimpiyat şampiyonu olarak kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

Gümüş madalyayı, 3:34.79'luk derecesiyle ABD'li Leonel Manzano elde ederken, Faslı Abdalaati Iguider ise 3:35.13 ile bronz madalyaya uzandı.

Türkiye'yi temsil eden İlham Tanui Özbilen de 3:36.72'lik süresiyle yarışı 8. sırada tamamladı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Taoufik Makhloufi'yi, 800 metre elemelerinde koştuğu seride olimpiyatların ruhuna aykırı biçimde ''elinden geleni yapmadığı'' gerekçesiyle 1500 metre yarışından diskalifiye etmişti.

IAAF, Makhloufi'nin, ''dizindeki problemden dolayı acı çektiğini ve 1500 finalinde koşacağı için kendini zorlamadığını'' ifade etmesiyle kararını değiştirmişti.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...