Google Earth'e Türk rakip: Rasat Earth

Google Earth'e Türk rakip: Rasat Earth

GÜNDEM Haberleri

İlk yerli gözlem uydumuz RASAT, uzaydaki 1. yılını tamamladı. Kamu kurumları artık RASAT Earth'ten Türkiye'yi izleyebilecek. Dünyanın herhangi bir yerinin 7.5 metre çözünürlükte fotoğrafını alabilen RASAT, görüntüleri yer istasyonuna iletiyor. Uydumuz, 1.200 görüntü kullanarak Türkiye'nin 2 boyutlu haritasını oluşturacak.

Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT, uzaydaki 1. yılını başarıyla tamamladı. Kamu kurumları artık Google Earth'e rakip olacak Rasat Earth'ten Türkiye'yi izleyebilecek. TÜBİTAK UZAY tarafından yerli kaynaklar kullanılarak tasarlanıp üretilen RASAT, 1 yıldır uzayda görev yapıyor. Dünyanın istenilen bir bölgesinin 7.5 metre çözünürlükte fotoğrafını alabilen RASAT, çektiği görüntüleri enstitünün ODTÜ yerleşkesinde kurulu binasındaki yer istasyonuna iletiyor. İki boyutlu Türkiye haritasında son aşamaya gelen RASAT, 1.200 uydu görüntüsü ile bu yıl sonunda haritayı tamamlayacak. TÜBİTAK UZAY, yıl sonundan itibaren bütün Türkiye'nin iki boyutlu görüntülerini ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşacak. Enstitü, bu alanda Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü ile Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü gibi kurumlarla iş birliği protokolleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. RASAT, 2 boyutlu harita çalışmalarının ardından gelecek yıl da Türkiye'nin görüntülerinden oluşan 3 boyutlu arazi modellerini kullanıma açacak. Yerli yazılım platformunda geliştirilecek web tabanlı arayüz ile kullanıcılar çekilen görüntüleri anında görebilecek, güncel görüntü siparişlerini verebilecek ve istedikleri görüntüleri de indirebilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...